Kaart

Vliegtickets Bangalore

Bangalore is de twee na grootste stad van India en wordt ook wel de Silicon Valley van India genoemd, omdat hier zich de laatste decennia veel IT-bedrijven gevestigd hebben. Daarnaast heeft Bangalore als bijnaam de “stad van de tuinen”, omdat hier veel prachtige botanische tuinen te vinden zijn. Boek nu vliegtickets Bangalore en geniet van een indrukwekkende vakantie in een moderne Indiase stad.

 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen bij de Ambassade van India in Den Haag. Doe dit ruim van tevoren, want de verwerkingstijd van de visumaanvraag kan soms enkele weken duren. Bij vertrek uit India dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Seizoen

Bangalore heeft een tropisch maar voor Indiase begrippen relatief koel klimaat, met een gemiddelde dagtemperatuur die meestal rond de 28C ligt. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober, dus de beste tijd om Bangalore te bezoeken is van november tot en met april.

 

Vervoer

In Bangalore kunt u gebruik maken van bussen, minibusjes, taxi’s en driewieltaxi’s . Als u de omgeving van Bangalore wilt gaan verkennen kunt u het beste een taxi voor de hele dag of een privéauto met chauffeur huren. Zelf een auto huren is niet aan te bevelen en meestal ook niet mogelijk.

 

Openingstijden

Winkels: de meeste winkels zijn dagelijks geopend van 9:30 tot 21:30. Kleine winkels en stalletjes hebben vaak ruimere openingstijden.

Cafés en restaurants: kleine eetgelegenheden zijn vaak de hele dag open. De wat chiquere restaurants zijn geopend van 12:00 tot 14:00 en van 19:30 tot 23:30.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 17:00

 

Fooien

In Bangalore is het gebruikelijk om gidsen en privéchauffeurs ca. 10% fooi per dag te geven. Sommige restaurants rekenen 5% tot 10% service; als dit niet inbegrepen is kunt u dit bedrag als fooi geven.  Indien u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers:  politie (100), brandweer (101), ambulance (102).

Nederlands consulaat: 122, Garden Apartments, 21 Vittal Mallya Road, Bangalore 560001. Tel.: (+91)8065974230.

 

Bezienswaardigheden

Bangalore ligt in het zuiden van India en is de hoofdstad van de Indiase staat Karnataka. Het is een zeer moderne stad en heeft vergeleken met veel andere delen van India een relatief koel klimaat, omdat het op een hoogte van ruim 900 meter ligt, op het Mysore Plateau. Vooral door de komst van veel IT-bedrijven is Bangalore de laatste paar decennia enorm gegroeid en welvarend geworden. Bangalore kent veel moderne nieuwe woonwijken die niet echt uitblinken door schoonheid, maar het historisch centrum rond Tipu’s Fort is daarentegen een lust voor het oog. Hier vindt u onder meer de Ganesha Tempel en de overblijfselen van het paleis van Tipu Sultan, het door Windsor Castle geïnspireerde Bangalore Palace en het Vidhana Soudha. Daarnaast zijn er in Bangalore veel kunstgalerieën te vinden, waaronder de naar de gelijknamige schilder genoemde Venkatappa Art Gallery. Wilt u tijdens uw verblijf wat aan ontspanning doen dan is het aan te raden om een wandeling te maken door een van de vele botanische tuinen die de stad rijk is, of een boottochtje te maken op Ulsoor Lake.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Bangalore

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Bangalore: Bangalore.
Delta, Gulf Air, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, SilkAir, Air New Zealand en Air Mauritius hebben directe vluchten naar Bangalore.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Bangalore is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.