Kaart

Vliegtickets Sjanghai vergelijken op Skyscanner

Shanghai ligt aan de Jangtse rivierdelta in het oosten van China en is met ruim 24 miljoen inwoners niet alleen de grootste stad van het land maar ook de grootste stad ter wereld. Met vliegtickets Shanghai zult u ogen tekort komen, want behalve historische bezienswaardigheden bewonderen kunt u zich er ook vergapen aan moderne wolkenkrabbers, koloniale villa’s, boeddhistische tempels en prachtige Chinese tuinen.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben een visum nodig dat kan worden aangevraagd bij een Chinese Ambassade buiten China. Uw paspoort dient na uw verblijf in Shanghai nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Seizoen

U kunt Shanghai het beste bezoeken in de lente (maart tot mei) of herfst (september tot begin november). ‘s Zomers is het in Shanghai zeer warm en vochtig en in de winter vaak koud.

Vervoer

In Shanghai kunt u gebruik maken van metro’s en bussen. Het beste kunt u een Shanghai Public Transportation Card (“Jiaotong Yikatong”) kopen, die behalve in metro’s en bussen ook geldig is in onder andere lokale treinen, veerboten en taxi’s.

Openingstijden

Winkels: geopend van 10:00 tot 22:00.

Restaurants: meestal open van 11:00 tot 13:30 en van 16:30 tot 20:30. Sommige restaurants zijn de hele dag of zelfs 24 uur per dag open.

Banken: maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 17:00.

Fooien

Het geven van een fooi is niet gebruikelijk in Shanghai, behalve als u in een Westers restaurant gaat eten of meegaat met een georganiseerde excursie.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 110 (politie), 119 (brandweer), 120 (ambulance), 65255486 (hulp voor toeristen).

Nederlands consulaat: 10/F Tower B, Dawning Center, 500 Hongbaoshi Road, Changning district, Shanghai 201103. Tel.: +86 21 2208 7288.

Bezienswaardigheden

Zodra u in Shanghai aankomt zult u meteen verblind worden door de vele wolkenkrabbers, zoals de bekende Oriental Pearl Tower, het Shanghai World Financial Centre en de Jin Mao Tower, met daar tussenin de Gotische St. Ignatiuskathedraal. Toch is Shanghai niet alleen maar een moderne stad, wat u direct zult ontdekken als u de ommuurde Oude Stad bezoekt. In deze wijk vindt u veel prachtige historische gebouwen, zoals de Jaden Boeddha Tempel. Daarnaast kunt u hier ervaren hoe de traditionele bewoners van Shanghai leven, in

authentieke restaurantjes eten en diverse unieke marktjes bezoeken, zoals de antiek-, vogel- en krekelmarkt. Ook bevinden zich hier de Yu Yuan tuinen, een oud Chinees tuinencomplex uit de Ming-dynastie. Indien u interesse heeft in het koloniale verleden van Shanghai kunt u het beste naar De Bund (Zhongshan Lu) gaan, een statige boulevard aan de rivier Huangpu, waar u de meest prachtige villa’s kunt bewonderen, zoals het douanekantoor, de Shanghaibank en het kantoor van de North China Daily News. Uiteraard mag u Shanghai niet verlaten zonder eerst nog even op koopjesjacht te zijn geweest. Ga hiervoor naar het bekende Nanjing Road, een maar liefst zes kilometer lang voetgangersgebied waar de laatste mode, gadgets en elektronica om uw oren vliegen. 

Goedkoopste vluchten naar Sjanghai van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

Foto's van Flickr/Robert S.Donovan

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.