Kaart

Air China

Air China is de nationale luchtvaartmaatschappij van China en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Beijing. De luchtvaartmaatschappij, die Beijing Capital International Airport en Chengdu Shuangliu International Airport als belangrijkste thuisbases gebruikt, behoort tot de weinige luchtvaartmaatschappijen ter wereld die naar alle zes continenten ter wereld vliegen. Air China vliegt in totaal naar ruim 201 bestemmingen wereldwijd, waaronder Bangkok, Dubai, Hong Kong, Londen, New York City en Sydney. De vliegmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe onder meer ook Singapore Airlines en Brussels Airlines behoren, en is de belangrijkste aandeelhouder van zeven dochterondernemingen, te weten Air China Cargo, Shenzhen Airlines, Shandong Airlines, Air Macau, Dalian Airlines, Beijing Airlines en Ameco.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air China

Inchecken Air China

Bij Air China kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is verreweg het snelst en kan meestal vanaf 36 uur tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken, afhankelijk van je luchthaven van vertrek. Zodra je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten. Daarna kun je naar de luchthaven gaan, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air China. Op veel internationale vluchten die de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Arabische Emiraten en Thailand als eindbestemming hebben is online inchecken nog niet mogelijk, je dient in dat geval altijd in te checken bij een incheckbalie op de luchthaven. Kun je of ben je niet in staat om online in te checken dan kun je ook op de luchthaven inchecken bij de incheckbalies of self service machines van Air China. Dit kan tot uiterlijk 1 uur, 45 minuten of 30 minuten voor vertrek, afhankelijk van de bestemming waar je heen gaat vliegen. Raadpleeg de website van Air China als je precies wilt weten tot hoe laat je uiterlijk kunt inchecken op de luchthaven. Doorgaans wordt wel aanbevolen om minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek op het vliegveld te zijn, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen.

Bagage Air China

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Air China gratis mee mag nemen hangt af van je luchthaven van vertrek en bestemming en je vliegklasse. Op internationale vluchten mag je als je in de Economy Class vliegt één stuk handbagage van maximaal 5 kilo en met een maximale grootte van 55 x 40 x 20 cm in de cabine meenemen, en als je in de Business of First Class vliegt maximaal 2 stuks handbagage die samen niet meer dan 8 kilo wegen en elk niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm. Op binnenlandse vluchten mag je als je in de Economy of Business Class vliegt één stuk bagage van maximaal 5 kilo en met een maximale grootte van 55 x 40 x 20 cm in de cabine meenemen, en als je in de First Class vliegt maximaal 2 stuks handbagage die elk niet meer dan 5 kilo wegen en niet groter zijn dan van 55 x 40 x 20 cm. De bagagevrijstellingen voor ruimbagage zijn afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming, je vliegklasse en of je een frequent flyer kaart hebt, maar in alle gevallen geldt in ieder geval altijd dat elk stuk ruimbagage nooit zwaarder mag zijn dan 32 kilo en een minimale omtrek (l x b x h) van 60 cm en een maximale omtrek van 203 cm mag hebben. Op binnenlandse vluchten mag de omtrek van elk stuk ruimbagage niet groter zijn dan 100 cm en mag je in de Economy Class maximaal 20 kilo gratis inchecken, in de Business Class 30 kilo en in de First Class 40 kilo. Op internationale vluchten mag de omtrek van elk stuk ruimbagage niet groter zijn dan 158 cm en mag je in de Economy Class maximaal 23 kilo gratis inchecken, en in de Business en First Class 32 kilo. Voor frequent flyer kaarthouders gelden ruimere bagagevrijstellingen. Neem je meer bagage mee dan in jouw situatie is toegestaan, dan dien je daarvoor overbagage te betalen. Wil je precies weten hoeveel bagage je op jouw vlucht mee mag nemen, ga dan naar de website van Air China en bekijk de overzichten met bagagevrijstellingen- en tarieven voor overbagage.

Stoelen reserveren Air China

Bij Air China hoef je voor het reserveren van een standaard stoel niet te betalen. Voorkeursstoelen (stoelen met meer beenruimte, stoelen vooraan in het vliegtuig) zijn in principe alleen voorbehouden aan frequent flyer kaarthouders.

Boekingskosten Air China

Air China brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor diverse optionele extra services te betalen, waaronder extra ruimbagage en ticketwijzigingen en –annuleringen, voor zover van toepassing.

Service aan boord

Op alle vluchten die langer duren dan 90 minuten krijg je bij Air China gratis drankjes en een snack, lichte maaltijd of warme maaltijd geserveerd. Op vluchten waar een warme maaltijd wordt geserveerd kun je altijd kiezen uit een Chinees en een Westers gerecht. Hoe hoger de klasse waarin je vliegt, des te exclusiever de maaltijden zijn. Afhankelijk van het type toestel waarmee je vliegt kun je bij Air China films kijken via ofwel een persoonlijk entertainment systeem of via gedeelde televisieschermen. Daarnaast kun je op alle internationale vluchten van Air China belastingvrije artikelen kopen, waaronder een exclusieve collectie van sieraden, horloges, parfums en cadeauartikelen. Raadpleeg de Duty Free Shopping Guide in de stoelzak voor je om te zien wat het aanbod aan belastingvrije artikelen is van Air China.

Punctualiteit Air China

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air China.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.