Kaart

Vliegtickets Denver Internationaal

De Amerikaanse stad Denver is al jaren in trek bij toeristen, en niet alleen omdat Denver aan de voet ligt van diverse populaire skigebieden in de Rocky Mountains. Rondom Denver is namelijk ook een prachtige natuur te vinden, en daarnaast bevinden zich in en om Denver allerlei bezienswaardigheden waar groot en klein zich dagenlang kunnen vermaken. Zoekt u een vakantie vol actie en avontuur, dan zijn vliegtickets Denver perfect voor u.

Visum

Houders van een geldig Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Denver te bezoeken. Wel moet u zich aanmelden op de ESTA-website.

Seizoen

In Denver schijnt de zon gemiddeld 300 dagen per jaar, maar in de winter kan het er flink koud zijn met temperaturen die onder het vriespunt liggen. In de zomer is het in Denver altijd aangenaam warm, met een gemiddelde dagtemperatuur van 23C.

Vervoer

Denver heeft een degelijk openbaar vervoernetwerk, waarbij u gebruik kunt maken van bussen en de light rail. Indien u van plan bent om het gebied rondom Denver te gaan verkennen dan kunt u het beste een auto huren. Als u niet in het bezit bent van een rijbewijs kunt u lange afstanden ook met de trein of Greyhound bus afleggen.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 22:00, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00.

Restaurants en cafés: vaak geopend vanaf ca. 6:00 tot ca. 23:00. Nachtclubs zijn meestal open van 23:00 tot 5:00 of nog later.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open.

Fooien

In Denver is het zeer gebruikelijk om in restaurants, cafés en nachtclubs en aan taxichauffeurs 15- 20% fooi te geven. Alleen als de service bedroevend is kunt u de fooi achterwege laten.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlands consulaat: World Trade Center Denver, 1625 Broadway, Suite 680, Denver, CO. Tel.: +13035925362.

Bezienswaardigheden

Denver is een waar wintersportparadijs, met talloze fantastische skigebieden op een steenworp afstand van de stad. Tot de populairste skigebieden van Denver behoren de Loveland Ski Area en de skipistes van Mount Evans. Indien u ook de iets verder weg gelegen beroemde skigebieden Keystone, Breckenridge, Vail,

Beaver Creek en Aspen wilt bezoeken kunt u het beste een auto huren en een autorondreis door dit gebied gaan maken. Behalve skiën is er nog veel meer te doen in en rond Denver. U kunt bijvoorbeeld wandelen door of kamperen in het Rocky Mountain National Park of het Red Rocks Park, een bezoekje brengen aan de Denver Botanic Gardens en de Denver Zoo of een baseballwedstrijd bijwonen in het fameuze stadion Coors Field. Houdt u van wandelen en winkelen door pittoreske straatjes, ga dan naar Larimer Square of breng een bezoekje aan het lieflijke dorpje Estes Park. Uw kinderen maakt u bovendien helemaal blij met een uitje naar het Elitch Gardens Theme Park. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Denver Internationaal

Veelgestelde vragen

Er zijn 2 vliegvelden in Denver: Denver Internationaal en Denver Arapahoe Co.
Delta, Gulf Air, KLM, Singapore Airlines, Trans States Airlines, Air New Zealand, Kenya Airways en Norwegian hebben directe vluchten naar Denver Internationaal.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Denver Internationaal is januari.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.