Kaart

Vliegtickets Erbil

Erbil is de hoofdstad van de Koerdische Autonome Regio (ook wel Iraaks-Koerdistan genoemd) en is gesticht rond 2300 v.C.. Een hele oude stad dus. Erbil heeft een rijke historie en is door veel verschillende volkeren bestuurd. Dit is goed te zien aan de stad en je vindt in Erbil dan ook een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Vanwege de politieke instabiliteit is vliegen naar Erbil niet altijd verstandig. Controleer daarom eerst het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vliegtickets Erbil

Goedkope vliegtickets naar Erbil vind je snel en gemakkelijk op Skyscanner. Van Amsterdam vlieg je in circa 9 uur naar Erbil. Je reist dan met Austrian Airlines (tussenstop op Wenen), EgyptAir (tussenstop op Caïro), Pegasus Airlines, Turkisch Airlines of Atlasglobal (tussenstop op Istanbul).

Lees hier meer over vluchten met een overstap.

Voor een rechtstreekse vlucht naar Erbil vlieg je met Germania vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf. Je vliegtijd is dan circa 5 uur.

Vervoer van vliegveld naar Erbil

Erbil International Airport ligt circa 10 kilometer van de stad. De taxi’s bij de aankomsthal vragen een hoog tarief. Je kunt dan ook beter een  gratis shuttle bus pakken die je naar de poort van het vliegveld brengt. Hier staan goedkopere taxi’s.

Beste periode om naar Erbil te reizen

In juni, juli en augustus is het zinderend heet in Erbil met temperaturen tot over de 40 graden. In november, december en januari is het gemiddeld circa 15 graden. De beste reistijd is dan ook maart, april, september en oktober.

Bezienswaardigheden Erbil

In Erbil vind je een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden:

 • Citadel van Erbil: dit historische deel van Erbil staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de laatste jaren een beetje verwaarloosd, maar er staan een aantal renoveringen op de planning. Om er te komen moet je te voet omhoog klimmen. Entree is gratis. In de citadel kun je ook lekker kebab eten en een bezoek brengen aan een theehuis.
 • Textiel museum: het kleine Koerdische textiel museum (gevestigd in de citadel) geeft je een beeld van de traditionele lokale cultuur.
 • Mudhafaria Minaret: deze minaret ligt in een mooi parkje.
 • Sami Abdulrahman Park: een populair park aan de rand van de stad. Een mooie plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Dit park wordt door de lokale bevolking veel gebruikt om te joggen en te picknicken.
 • Bazaar: winkelen doe je bij de bazaar. Je vindt hier onder meer souvenirs, kruiden en etenswaren. Ook de inwoners van Erbil doen hier hun boodschappen. Je kunt ook shoppen bij de Majidi Mall en de Family Mall. Deze winkelcentra doen vrij Westers aan.

Wil je vaker authentiek winkelen? Lees dan hier over de leukste markten wereldwijd.

Openbaar vervoer in Erbil

In Erbil is het openbaar vervoer zeer beperkt. Je kunt daarom het beste gebruikmaken van gedeelde taxi’s of privétaxi’s. Zelf een auto huren in Erbil is een mogelijkheid, maar dit wordt vanwege de veiligheid sterk afgeraden.

Visum Erbil

Voor een bezoek aan Erbil heb je een visum nodig. Je vraagt dit visum gratis aan nadat je geland bent op Erbil Airport. Let er wel op dat je paspoort na je vertrek uit Iraaks-Koerdistan nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Reisadvies Irak

Voor actuele informatie over de veiligheid in Erbil (en de rest van Irak), kijk je op de website van Nederlandwereldwijd.

Praktische informatie

 • In Erbil betaal je met de Iraakse Dinar. Het is niet gebruikelijk om fooien te geven, maar horecapersoneel waardeert het wel.
 • Tijdens onze zomertijd is het in Erbil 1 uur later. Tijdens onze wintertijd 2 uur later.
 • In Erbil spreekt men Koerdisch en Arabisch. Steeds meer inwoners spreken ook een woordje Engels.
 • Winkels zijn de hele week geopend van 8.30 tot 13.00 en van 17.00 tot 19.00. Grote warenhuizen en winkelcentra zijn de gehele middag geopend. Let op: alle winkels zijn op vrijdag gesloten.
  Restaurants en cafés zijn dagelijks open van 7.00 tot 23.00 of nog later, afhankelijk van het type horeca. Op vrijdag zijn sommige horecagelegenheden gesloten.
  Banken zijn maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 geopend.
 • Bij nood bel je 066 104 (politie), 066 122 (ambulance) en 066 115 (brandweer).

Hotels in Erbil

Vind hier de beste deals voor hotels in Erbil.

Auto huren in Erbil

Vergelijk hier de prijzen voor autoverhuur in Erbil.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Erbil

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Arbil: Erbil.
Gulf Air, Cham Wings Airlines, Qatar Airways, Air Arabia, Mahan Air, Azerbaijan Airlines, Saudia en Lufthansa hebben directe vluchten naar Erbil.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Erbil is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.