Kaart

Vliegtickets Irak - Skyscanner

Irak, dat in de oudheid Mesopotamië heette, is een islamitisch land in Zuidwest-Azië en ligt, tussen de rivieren de Eufraat en de Tigris. Het land heeft een zeer rijke geschiedenis en wordt daarom vaak ‘de bakermat van de beschaving’ genoemd. Kies voor vliegtickets Irak en ontdek zelf waarom de Sumeriërs zich ruim 4000 jaar geleden voor het begin van onze jaartelling al in dit prachtige land vestigden!

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen om Irak te bezoeken. Na uw reis naar Irak dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

In de zomer is het in Irak zeer warm, met temperaturen die de 35C regelmatig overschrijden. De winters in Irak zijn mild, al kan het in de bergen zeer koud zijn.

Vervoer

In Irak is het openbaar vervoer zeer beperkt, de meeste reizigers maken daarom gebruik van gedeelde taxi’s. Vanwege de veiligheid is zelf een auto huren in Irak niet aan te bevelen.

Openingstijden

Winkels: De meeste winkels zijn geopend van zaterdag tot en met donderdag van 8:30 tot 13:00 en van 17:00 tot 19:00. Grote warenhuizen en winkelcentra zijn de hele dag open.

Restaurants en cafés: vaak open van 8:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca. Op vrijdag zijn sommige horecagelegenheden gesloten.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 12:30 en op zaterdag van 8:00 tot 12:00.

Fooien

Het geven van fooien is niet gebruikelijk in Irak, maar in hotels, restaurants en taxi’s maakt u het personeel zeer blij met wat kleingeld.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 144 (politie), 122 (ambulance), 066115 (brandweer).

Nederlandse ambassade: Street 15, Al Kindy Area, Internationale Zone, Bagdad. Tel.: +964 1778 2571.

Bezienswaardigheden

Irak bestaat grotendeels uit woestijnen, al vindt u in het noorden van het land veel heuvels en bergen en in het zuiden rondom de de Tigris en Eufraat veel steden en dorpen. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Irak behoort in ieder geval de hoofdstad Bagdad, met topattracties als de historische Al Sefafier markt, de Souq el Gomá, de Ma'amoon Telecommunicatie Center Tower, de Khan Murjan, het Sahat Al Tahrir (bevrijdingsplein) en het Nationaal Museum van Irak. Ook het stadje Arbil (Erbil) is zeer geliefd bij toeristen, met name vanwege de

overdekte Qaysaria Bazaar. Indien u ook nog even in de zon wilt zitten kunt u het beste afzakken naar het zuiden, want langs de Perzische Golf bevinden zich tussen de stadjes Um Qasr en Faw veel hotels en resorts waar u in alle luxe van uw vakantie en de zon kunt genieten. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.