Kaart

Amsterdam Erbil

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Erbil

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 308

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 3539 kilometer

6u 25min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Turkish Airlines

Erbil

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Erbil

 

Amsterdam - Erbil

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Erbil het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Koerdistan in Irak zijn vaak het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan zijn de prijzen voor deze bestemming meestal een stuk lager. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisdata flexibel zijn en wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Erbil het voordeligst zijn, zoek dan in de hele maand, want kun je meteen zien wanneer de tickets die je zoekt de laagste prijs hebben. Direct beslissen is niet nodig, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets die je gevonden hebt volgen. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je meteen een berichtje als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Erbil?

 

Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Erbil, je zult dus altijd minimaal één keer moeten overstappen als je naar de Koerdische hoofdstad in Irak wilt gaan vliegen. Indirecte vlucht van Amsterdam naar Erbil worden onder meer aangeboden door Royal Jordanian, Qatar Airways en British Airways.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Erbil?

 

Indirecte vluchten van Amsterdam naar Erbil duren tussen de 11 en 17 uur inclusief overstaptijd. De totale reistijd is daarbij afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Erbil vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wil gaan reizen kun je het beste gebruik maken van het openbaar vervoer, want dan vermijd je parkeerkosten en files. Vanaf diverse treinstations in Amsterdam, waaronder Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Bijlmer, rijden er de hele dag door doorlopend treinen naar Schiphol. Daarnaast zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een ritje met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost ca. €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Erbil

 

Erbil International Airport bevindt zich iets meer dan 8 km ten noordwesten van het historische centrum van Erbil.

 

Van Erbil International Airport naar het centrum van Erbil: Als je van het vliegveld van Erbil naar het centrum van de stad wilt gaan reizen kunt je het beste een gedeelde taxi of privétaxi nemen, want het openbaar vervoer is in Erbil zeer beperkt. Zelf een auto huren in Erbil wordt sterk afgeraden, maar als je toch besluit zelf achter het stuur te gaan zitten dien je via Peshawa Qazi en Gulan Street naar het centrum van de stad te rijden. Een auto- of taxirit duurt als je niet in files of opstoppingen terecht komt niet langer dan 20 minuten. Onderweg hoef je nergens tol te betalen.

 

Visum Erbil

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt dient in het bezit te zijn van een visum om naar Erbil te vliegen. Dit visum kan gratis worden aangevraagd zodra je geland bent op Erbil International Airport. Let erop dat je paspoort na je vertrek uit Iraaks Koerdistan nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Erbil

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Erbil

 

In Erbil is het ’s zomers zeer warm, met temperaturen die de 35C regelmatig overschrijden. De winters zijn daarentegen koud en nat, de lente en herfst zijn daarom de beste seizoenen voor een bezoek aan Erbil.

 

Vervoer in Erbil

 

Alle bezienswaardigheden in het centrum van Erbil zijn prima te voet te bereiken. Voor grotere afstanden kun je het beste gebruik maken van gedeelde taxi’s of privétaxi’s, want het openbaar vervoer in Erbil is zeer beperkt. Zelf een auto huren in Erbil is mogelijk maar wordt vanwege de veiligheid sterk afgeraden.

 

Zien en doen in Erbil en omgeving

De Iraaks-Koerdische hoofdstad Erbil is meer dan 6000 jaar oud en behoort daarmee tot de oudste steden van de wereld. Dat Erbil in haar rijke geschiedenis door veel verschillende volkeren is bestuurd (waaronder de Soemeriërs, Assyriërs en Perzen) is goed te zien, want zij hebben elk een heel eigen stempel op de stad gedrukt. Tot de topbezienswaardigheden van Erbil behoren de Citadel van Erbil, de Muur van Erbil, de Assyrische Christelijke kerk, de Sheikh Choly Minaret en het Bomaanslag Monument. Daarnaast kun je in Erbil talloze musea bezoeken, waaronder het Erbil Civilization Museum en het Koerdische Textielmuseum. Wil je in Erbil ook nog op koopjesjacht gaan, breng dan een bezoek aan de bruisende Qaysari Bazaar, de Majidi Mall en de Family Mall.

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Erbil: vliegvelden

Erbil: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Erbil

Vergelijk hier hotels in Erbil

Autoverhuur in Erbil

Vind hier huurauto’s in Erbil

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.