Kaart

Vliegtickets Gambia - Skyscanner

Vliegtickets Gambia brengt u naar uitgestrekte stranden, het Afrikaanse wildleven, traditionele dorpjes en een sublieme natuur met mangrove bossen en wegen van rode aarde. Vliegen naar Gambia is de juiste keus als u op zoek bent naar een ontspannen zonvakantie in combinatie met ontdekkingstochten door nationale parken en langs historische bezienswaardigheden.

Visum

Bij een verblijf korter dan 90 dagen in Gambia heeft u geen toeristenvisum nodig. Wel dient u een retourticket en een geldig paspoort te kunnen overleggen. Wilt u langer dan 90 dagen verblijven, dan kunt u tijdens uw verblijf een visum aanvragen bij het immigratiebureau in Banjul.

Seizoen De beste tijd om Gambia te bezoeken is van november tot en met april. In deze maanden valt er geen regen en tevens vallen ze samen met de grote vogeltrek!

Vervoer

Avontuurlijk ingestelde reizigers die geen eisen aan comfort stellen, kunnen zich prima en goedkoop verplaatsen met de bus en minibusjes (bushtaxi’s). Het leuke hieraan is dat u in contact komt met de lokale bevolking. Taxi’s zijn goedkoop en comfortabel. Spreek vooraf een prijs af. U kunt in principe een auto huren, maar vanwege de slechte wegkwaliteit en bewegwijzering raden wij dit af.

Openingstijden

Banken: van maandag t/m donderdag van 8:00 tot 16:00 uur. Op vrijdag sluiten ze tussen 13:30 en 14:30 uur. Op zaterdagen openen banken hun deuren tussen 9:00 en 13:30 uur.

Winkels: maandag t/m zaterdag van 8:30 of 9:00 tot 17:00 uur of tot middernacht. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten.

Fooien Bij horecagelegenheden is het bedieningsgeld vaak al inbegrepen bij de rekening. Bent u tevreden over de service, dan kunt u een extra fooi geven door het bedrag naar boven af te ronden. Dit geldt ook voor kamermeisjes, taxichauffeurs, gidsen en obers. Ook vinden zij het leuk om een klein cadeautje in plaats van een fooi te ontvangen.

Informatie en noodgevallen

Ambulance: 116

Politie: 117

Brandweer: 118

Nederlands Honorair Consulaat: Manjai Highway (tegenover NAWEC Water Tank), Manjai, Gambia. Telefoon: (+220) 446 19 58, e-mail: netherlandsconsulate@gamnet.gm

Bezienswaardigheden Gambia

Vogelaars, dierenliefhebbers en vissers kunnen in Gambia hun hart ophalen. Maak kennis met de het Afrikaanse wildleven langs de Gambia-rivier, in het Kiang West National Park en het Bijilo park. In Baboon Island National Park leven chimpanzees, slangen, hagedissen, nijlpaarden en krokodillen. Met zeker 450 verschillende vogelsoorten kunt u tijdens speciale vogelsafari’s op zoek gaan naar gieren, uilen, lepelaars, arenden, kraanvogels en de grondneushoornvogel.

Nabij het Baboon Island National Park ligt Georgetown, dat vroeger een belangrijke schakel was in de slavenhandel. Hier kunt u de grootste gevangenis van het land bezoeken. Ook de erebegraafplaats voor soldaten uit de Tweede Wereldoorlog in Fajara is een interessante bezienswaardigheid, alsmede de steencickels (Stonehenges) bij Wassu en Kerbatch.

In Banjul, de dorpse hoofdstad van Gambia mag u een bezoek aan de drukke Albert markt niet overslaan. Hier kunt u talloze souvenirtjes kopen. Beslist de moeite waard zijn de Grote Moskee en het Nationaal Museum van Gambia met collecties over de Afrikaanse volkeren en de koloniale periode.

Voor een onspannen strandvakantie bent u in Gambia aan het juiste adres. De badplaatsjes hebben ieder hun eigen charme en sfeer. De meeste hotels bevinden zich aan het bruisende Kololi Beach, Kotu Beach en het rustiger gelegen Cape Point. Het mooiste strand van Gambia is volgens velen het brede en witte Sanyang Beach, ook wel Paradise Beach, met haar vele palmbomen. Vrijwel verlaten strandjes en baaien vindt u ten zuiden van Gunjur.   

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.