Kaart

Vliegtickets Inverness

Wat te doen in Inverness?
Inverness ligt in de Schotse Hooglanden en is het meest noordelijke stadje van het Verenigd Koninkrijk. Het ruim 55.000 inwoners tellende plaatsje kent een roemrucht verleden, waarbij opstanden, oorlogen en plunderingen aan de orde van de dag waren. Als gevolg daarvan staan er in Inverness tegenwoordig nog maar weinig historische gebouwen, maar toch is een bezoekje aan dit Schotse stadje zeer de moeite waard, niet in de laatste plaats omdat je het als basis of startpunt kunt nemen voor een tocht door de adembenemende Schotse Hooglanden. Zoek je graag de rust op of heb je zin in een actieve vakantie in Schotland, boek dan vandaag nog vliegtickets Inverness! Wil je weten wanneer je het beste goedkope tickets Inverness kunt boeken, gebruik dan Skyscanners handige zoekfuncties en bekijk meteen wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Hier vind je meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Inverness
Voor vervoer in en rondom Inverness kun je gebruik maken van stads- en streekbussen. Daarnaast heeft Inverness een treinstation, waar dagelijks treinen vertrekken richting alle grote steden van Schotland (o.a. Glasgow, Edinburgh, Aberdeen en Perth) en Londen. Ook kun je hier op de Far North Line of Kyle of Lochalsh Line stappen, die beiden naar bestemmingen in het uiterste noorden van Schotland rijden. Mocht je vanaf het vliegveld van Inverness met het openbaar vervoer naar je hotel in Inverness gaan reizen dan kun je gebruik maken van de bus services van Stagecoach en Jetbus.

Heb je een visum nodig voor Inverness?
Voor vluchten naar Inverness is geen visum vereist, een geldig paspoort of Europese identiteitskaart is voldoende.

Beste reistijd
De beste reistijd voor een vliegen naar Inverness is tussen mei en september, wanneer de temperaturen en hoogst zijn en de kans op neerslag wat minder. De gemiddelde dagtemperatuur in Inverness ligt gedurende de zomer tussen de 16 tot 19 C.  In de winter is de gemiddelde dagtemperatuur zo’n 6 C. In de Schotse Hooglanden liggen de temperaturen zowel in de zomer als winter aanzienlijk lager, houd daar rekening mee als je een trektocht gaat maken.

Openingstijden
Winkels: dagelijks geopend van ca. 10:00 tot 18:00.

Restaurants en cafés: open van 8:00 of 12:00 tot 1:00, afhankelijk van het type horeca geopend.

Banken: doorgaans geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00

Fooien geven in Inverness
In Inverness en andere plaatsen in Schotland is het gebruikelijk om in restaurants ca. 10 tot 15% fooi te geven.  Als je een taxi neemt kun je het bedrag naar boven afronden. Lees ook deze informatie over fooi geven in het buitenland.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer: 999 of 112

Nederlandse Ambassade: 38 Hyde Park Gate, Londen SW7 5DP, Verenigd Koninkrijk. Tel.: +44 20 75 90 32 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Inverness
Inverness is een verbastering van het Schotse woord Inbhir Nis, wat letterlijk “Monding van de rivier Ness" betekent. De stad ligt midden in de Schotse Hooglanden en is om die reden het perfecte startpunt voor een rondreis of actieve vakantie in Schotland. Echter, voordat je met je huurauto, fiets of wandelschoenen de Schotse Hooglanden intrekt doe je er goed aan ook even een kijkje te nemen in Inverness.
Eén van de top bezienswaardigheden van Inverness is het imposante Inverness Castle, dat in de 19e eeuw werd gebouwd en tegenwoordig dienst doet als rechtbank. Het kasteel kan niet van binnen bekeken worden, maar je kunt wel door de prachtige tuinen wandelen die bij het kasteel horen. Een ander indrukwekkend gebouw in de stad is de in 1869 gebouwde Saint Andrew’s Cathedral, ook wel Inverness Cathedral genoemd. Maar de grootste attractie voor veel bezoekers van Inverness is waarschijnlijk Loch Ness, een meer dat ca. 37 kilometer ten zuidwesten van de stad ligt en vooral bekend staat vanwege het vermeende monster Nessie die hier af en toe zijn kop uit het water steekt.
Wie van plan is om de Schotse Hooglanden te gaan bezoeken mag zeker niet de altijd besneeuwde Ben Nevis missen, dat onderdeel van het Grampain gebergte is, en met 1344 meter het hoogste punt van het Verenigd Koninkrijk. Voor wandelingen en fietstochten door de hooglanden kun je het plaatsje Fort William het beste als basis nemen, het is ook de ideale plek om andere sportievelingen tegen te komen in de lokale pub.
Als je écht even helemaal wil onderdompelen in de Schotse cultuur kun je het beste vliegtickets Inverness boeken tijdens Northern Meeting, een internationaal evenement voor doedelzakspelers dat jaarlijks in september plaatsvindt. Daarnaast worden in Inverness elk jaar in de lente en zomer de Highland Games georganiseerd, waarbij niet alleen stoere buitensporten maar ook Schotse muziek en dans centraal staan.

Meer tips voor Inverness en Schotland
Gids voor een autovakantie door Schotland
Schotland in 11 spectaculaire foto’s

Hotels Inverness
Vergelijk hier heel gemakkelijk hotels Inverness

Auto huren in Inverness
Vergelijk hier autoverhuur Inverness

Goedkoopste vluchten naar Inverness van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.