Kaart

Amsterdam - Inverness

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Inverness

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 120

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 809 kilometer

1u 40min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Inverness

1 luchthaven

Bent u van plan bent om op vakantie naar Schotland te gaan en heeft u vliegtickets Inverness gekocht? Lees dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Inverness kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf de luchthaven van Inverness naar het centrum van de stad kunt reizen en andere praktische informatie

 

Luchtvaartmaatschappijen

De enige luchtvaartmaatschappij die een rechtstreekse lijnverbinding onderhoudt tussen Amsterdam en Inverness is KLM Cityhopper. Vindt u het geen probleem om wat langer onderweg te zijn dan dan kunt u ook overwegen om een indirecte vlucht te nemen, want luchtvaartmaatschappijen als Flybe en British Airways hebben soms aantrekkelijke aanbiedingen.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om naar Groot-Brittannië te reizen, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers wordt aangeraden om bij vluchten van Amsterdam Schiphol Airport naar Inverness Airport minimaal 2 uur voordat het vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op Schiphol, omdat de verplichte paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Zodra u op Inverness Airport bent geland, door de douane bent gelopen en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden te volgen naar de bushalte, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u het liefst van de luchthaven naar uw eindbestemming reist.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Groot-Brittannië is het 1 uur vroeger dan in Nederland, voor een jetlag hoeft u dus niet te vrezen als u naar van Amsterdam naar Inverness gaat vliegen. Directe vluchten van Amsterdam Schiphol naar Inverness Airport duren ongeveer één uur en veertig minuten, indirecte vluchten kunnen tot wel zes uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt. waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang u tijdens uw overstap dient te wachten op uw aansluiting.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaar staat op Inverness Airport zijn er verschillende mogelijkheden om naar uw hotel in Inverness te gaan. Als uw vakantiebudget beperkt is kunt u het beste de bus nemen, want op het vliegveld stoppen bussen richting Inverness en Nairn. Daarnaast kunt u uiteraard ook een taxi nemen, wat handig kan zijn als u veel bagage bij u heeft of met kinderen reist. Voor taxi’s volgt u de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

 

Praktische informatie

In Schotland is het doorgaans wat kouder en natter dan in Nederland, neem dus altijd een extra trui, paraplu en/of regenkleding mee, met name als u van plan bent om veel tijd buiten door te brengen. Het prijsniveau in Inverness is vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.