Kaart

Vliegtickets Katowice

Wat te doen in Katowice?
Katowice ligt in het zuidwesten van Polen, in de provincie Opper-Silezië. Het is een bruisende universiteitsstad die, als je de omringende stedelijke gebieden meerekent, met ruim 3,5 miljoen inwoners groter is dan de hoofdstad Warschau. Katowice heeft een rijk verleden en groeide uit tot een levendige industriestad, en dat is allemaal vandaag de dag nog goed te zien. In het centrum zijn namelijk talloze prachtige gebouwen te vinden, alsmede indrukwekkend industrieel erfgoed. Zit je eraan te denken een stedentrip naar Katowice of reis naar Polen te maken? Check dan nu meteen wanneer je goedkope vluchten Katowice kunt boeken. Vergeet daarbij niet om gebruik te maken van de handige zoekfuncties van Skyscanner, want dan kun je direct zien wanneer tickets Katowice het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Katowice
De stad Katowice heeft een uitgebreid tramnetwerk. Daarnaast rijden er overal bussen en kun je vanaf het centraal station treinen nemen naar alle uithoeken van Polen. Ga je na je verblijf in Katowice een autorondreis door Polen maken dan kun je eenvoudig een auto huren in Katowice.
Als je vanaf het vliegveld van Katowice met het openbaar vervoer naar je hotel in Katowice wil gaan reizen kun je het beste de bus nemen. Vanaf de luchthaven rijdt namelijk elk half uur een shuttlebus die richting het centrum van de stad gaat en onderweg onder meer stopt in Sosnowiec (Milowice Shopping Center), het Novotel Katowice, het Altus gebouw en het centraal station van Katowice. Daarnaast kun je op de luchthaven van Katowice diverse regionale bussen nemen, deze rijden onder meer richting Kraków, Częstochowa, Opole en Wrocław.  

Heb je een visum nodig voor Katowice?
Als je gaat vliegen naar Katowice heb je geen visum nodig, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs is voldoende.

Beste reistijd
De beste periode voor een bezoek aan Katowice is tussen april en oktober, wanneer het er niet al te koud is.  In Katowice is het hartje zomer meestal net zo warm als in Nederland (gemiddelde dagtemperatuur 18-23 C), maar ’s winters ligt de temperatuur meestal onder het vriespunt en er ligt dan ook vaak sneeuw.

Openingstijden
Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 22:00 en op zondag van 10:00 tot 15:00. Kleinere winkels hanteren vaak ruimere openingstijden en sommige winkels zijn zelfs 24 uur per dag geopend.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot vrijdag van ca. 9:00 tot 18:00 of 19:00.

Fooien geven in Katowice
In Katowice en de rest van Polen is het gebruikelijk om ca. 10% fooi te geven als je in een restaurant eet of een taxi neemt.

Informatie en noodnummers
Algemenen alarmnummer:  112

Nederlandse ambassade: ul. Kawalerii 10, 00-468 Warschau. Tel.: +48 22 559 12 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Katowice
Vooral dankzij de mijnbouw is Katowice in het verleden uitgegroeid tot een industriestad van formaat. Daarnaast is het een bruisende universiteitsstad en ook een belangrijk centrum op het gebied van kunst, cultuur, wetenschap, handel en transport.
De oude binnenstad van Katowice is geconcentreerd rond het Marktplein, waar ook het Theater van Silezië is te vinden. Daar omheen zijn een aantal prachtige historische gebouwen te bewonderen, waaronder de Kathedraal van Christus de Verlosser en de Katholieke kerk van de Heilige Maria.
Daarnaast bevinden zich in de stad een aantal zeer interessante musea. Wil je wat meer te weten komen over de geschiedenis van Katowice, breng dan een bezoek aan het Historisch Museum, waar behalve talloze historische voorwerpen ook veel kunst is te bezichtigen, onder meer van de beroemde Poolse kunstenaar S. Vitkievich. Een andere aanrader is het Museum van Antieke Interieurs, hier is een uitgebreide collectie sieraden, serviesgoed, munten, meubilair en beeldhouwwerken te bewonderen.
Wil je even de drukte van de stad ontvluchten, maak dan een wandeling door het Park van Silezië. Dit stadspark is ook zeer geliefd bij kinderen, niet in de laatste plaats vanwege het planetarium, de dierentuin, het zwembad en het pretpark die allemaal in het park te bezoeken zijn. Mocht je ook nog willen winkelen in Katowice dan kun je het beste naar het winkelcentrum Silesia City Center gaan.

Hotels Katowice
Vergelijk hier gemakkelijk hotels Katowice

Auto huren in Katowice
Vergelijk hier autoverhuur Katowice

Goedkoopste vluchten naar Katowice van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.