Kaart

LOT Airlines

LOT Polish Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Polen en heeft als thuisbasis Warschau. De maatschappij werd opgericht in 1929 en behoort daarmee tot de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. LOT vliegt naar ruim 60 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika en is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance. Een interessant weetje is dat LOT de eerste Europese luchtvaartmaatschappij was die de supermoderne Boeing 787 Dreamliner in gebruik nam.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 16 december 2016 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met LOT

Incheck informatie

Online inchecken is bij LOT Polish Airlines heel eenvoudig en kan vanaf 24 uur tot uiterlijk 2 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Je voert simpelweg je naam en reserveringsnummer in, waarna je je stoel kunt selecteren. Vervolgens kun je de instapkaart printen of laden op je mobiele telefoon en je bagage afgeven bij het bagage afgiftepunt van LOT op de luchthaven. Check je liever in op het vliegveld, dan loop je naar een incheckmachine of incheckbalie van LOT Polish Airlines. Afhankelijk van je plaats van vertrek en bestemming kun je uiterlijk 30 tot 60 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig inchecken op de luchthaven. De exacte tijd die voor jou geldt kun je bekijken op de website van LOT.

Bagage informatie

Als je met LOT Polish Airlines gaat vliegen mag je 1 stuk handbagage bij je hebben dat maximaal 55 x 40 x 23 cm groot is en maximaal 8 kilo weegt (voor de Business Class geldt 9 kilo). De hoeveelheid ruimbagage die je mag meenemen hangt af van je bestemming en de klasse waarin je vliegt en varieert van 1 tot wel 3 stuks. Voor alle klassen geldt dat elk stuk ruimbagage maximaal 23 kilo mag wegen.

Stoelen

Als je in de Economy Class vliegt dien je bij LOT voor het reserveren van een stoel te betalen, bij de overige klassen is het gratis.

Boekingskosten

Bij LOT hoef je als je online een ticket boekt geen boekingskosten te betalen. Boek je telefonisch, via een kantoor van LOT of op het vliegveld, dan worden er extra kosten in rekening gebracht.

Service aan boord

Op alle lange- en middellange vluchten van LOT zijn drankjes en maaltijden inbegrepen bij de prijs, alleen op korte vluchten dient in de Economy Class voor maaltijden betaald te worden.

Punctualiteit

LOT Polish Airlines stond in 2015 volgens het prestigieuze OAS Ranking in de top 10 van meest punctuele luchtvaartmaatschappijen ter wereld, met een punctualiteitspercentage van ruim 88%.

LOT

4,5/5
Gebaseerd op 1787 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.