Kaart

Amsterdam - Katowice

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Katowice

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 48

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

3

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1013 kilometer

1u 45min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Katowice

1 luchthaven

  1. Amsterdam Katowice

 

Goedkope vluchten van Amsterdam – Katowice

 

Amsterdam - Katowice

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Katowice het goedkoopst?

 

Vliegtickets Amsterdam Katowice zijn in de meeste gevallen het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming vaker onder de reguliere prijs. Ben je benieuwd wanneer je ticket Amsterdam Katowice het goedkoopst is, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht. Wil je nog veel meer bespaartips voor vliegtickets Amsterdam Katowice, lees dan dit artikel met 10 tips voor het vinden van goedkope vliegtickets.

 

Ben je niet aan vaste reisdata gebonden en wil je weten wanneer tickets

Amsterdam Katowice het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer ze de laagste prijs hebben. Meteen boeken is niet nodig, want met het handige Prijsalarm van Skyscanner kun je de tarieven van het ticket waar oog op is gevallen eenvoudig in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld ontvang je automatisch een melding als de prijs van je vliegticket Amsterdam Katowice duurder of goedkoper wordt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Katowice?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Katowice worden uitsluitend aangeboden door Transavia, deze Nederlandse prijsvechter vliegt ca. drie maal per week op de route Amsterdam Katowice. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Katowice zijn ook een mogelijkheid, deze worden uitgevoerd door onder meer Easyjet, LOT Polish Airlines en Lufthansa.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Katowice?

 

Directe vluchten van Amsterdam naar Katowice duren ongeveer 1 uur en 45 minuten. Met een indirecte vlucht van Amsterdam naar Katowice ben je tussen de 3,5 en 9 uur onderweg, afhankelijk van waar je dient over te stappen en hoe lang je overstap duurt

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Katowice vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en is het best met het openbaar vervoer te bereiken, want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn allerlei verschillende treinen die al dan niet met een overstap naar Schiphol rijden, en vanuit Amsterdam kun je vanaf diverse stations, waaronder Amsterdam Centraal, Amsterdam Bijlmer, Amsterdam Zuid en Amsterdam Lelylaan, tot wel 9 maal per uur rechtstreeks naar Schiphol reizen. Daarnaast zijn er talloze bussen die je vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol kunnen brengen, waaronder lijn 397 (Amsterdam Airport Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor het vertrek op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Katowice

 

Het vliegveld van Katowice, officieel Katowice International Airport geheten, bevindt zich ca. 30 kilometer ten noorden van het centrum van Katowice, in het dorpje Pyrzowice. De stad Katowice ligt in het zuidwesten van Polen, in de provincie Opper-Silezië. Het vliegveld van Katowice is de drie na grootste luchthaven van het land.

 

Van Katowice International Airport naar het centrum van Katowice: Wie met het openbaar vervoer vanaf Katowice International Airport naar de stad wilt reizen is aangewezen op bussen, want op de luchthaven van Katowice bevindt zich vooralsnog geen metro- of treinstation. Zo’n beetje elk uur rijdt er een bus vanaf het vliegveld naar het centraal station van Katowice, en daarnaast kun je op het vliegveld bussen nemen die onder meer naar Kraków en Częstochowa rijden. Ook stoppen er op de luchthaven minibusjes richting Opole en Wrocław, en er is een stadsbus die naar het nabij gelegen dorp Bytom rijdt, waar je kunt overstappen op bussen naar Katowice.

 

Ga je op het vliegveld van Katowice een auto huren en vervolgens met je huurauto naar het centrum van de stad rijden, dan dien je zodra je het luchthaventerrein afrijdt de DW913 op te rijden. Houd deze weg aan tot je de afslag naar de DK86 ziet, sla hier rechtsaf. Houd daarna links aan en volg de borden richting Droga Krajowa 86 / Droga Krajowa 4 / Katowice. Kies daarna de afslag Droga Krajowa 79 richting Poznań / Bytom / Gliwice / Katowice Centrum. Houd hier rechts aan en neem dan de afslag richting Centrum / Koszutka / Siemianowice Śl., deze weg leidt naar het centrum van de stad. Zonder files en opstoppingen duurt een autorit van het vliegveld van Katowice naar het centrum van de stad ca. 35 minuten. Onderweg hoef je nergens tol te betalen.

 

Visum Katowice

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Eindhoven naar Katowice te vliegen, want Polen behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart te kunnen tonen als je aan boord gaat van je vliegtuig.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Katowice

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Katowice

 

In de zomer is het weer in Katowice vrij mild, de gemiddelde dagtemperatuur ligt dan meestal rond de 23 C. ’s Winters vriest het doorgaans in Katowice en vaak ligt er dan ook een pak sneeuw. Het beste seizoen voor een stedenreis naar Katowice is de late lente, zomer of vroege herfst, wanneer het overdag niet al te koud is.

 

Vervoer in Katowice

 

Alle bezienswaardigheden in het centrum van Katowice zijn eenvoudig te voet te bereiken. Ben je van plan om toeristische trekpleisters te bezoeken die wat verder weg liggen, dan kun je gebruik maken van de tram of bus.

 

Zien en doen in Katowice en omgeving

 

Bezienswaardigheden en andere informatie over Katowice

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per september 2018

 

Katowice: vliegvelden

Katowice: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Katowice

Vergelijk hier hotels in Katowice

Autoverhuur in Katowice

Vind hier huurauto’s in Katowice

 

 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.