Kaart

Vliegtickets Larnaca

Met vliegtickets Larnaca maakt u een tijdsprong in de geschiedenis, want dit stadje aan de zuidoostkust van Cyprus barst van de historische bezienswaardigheden, waarvan sommige stammen uit de klassieke oudheid en op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Larnaca te bezoeken. Wel dient uw paspoort tot het einde van uw verblijf geldig te zijn.

Seizoen

De beste tijd om naar Larnaca op vakantie te gaan is in de lente, zomer of herfst, want dan is het er zonnig en zeer warm, met temperaturen die vaak boven de 25C uitkomen. Echter, ook als u wilt overwinteren of op zoek bent naar een zonnige wintervakantie is Larnaca een optie, want ook tijdens de wintermaanden is het er meestal zeer mild.

Vervoer

Larnaca is zeer compact van formaat, alle bezienswaardigheden zijn daarom zeer goed te voet te bereiken. Voor grotere afstanden kunt u een bus of taxi nemen, en als u een rondrit door Cyprus wilt maken kunt u het beste een auto huren.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van ca. 9:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 20:00. Veel winkels zijn in de zomer in de middag wat later en langer open. Op zon- en feestdagen zijn de meeste winkels gesloten.

Cafés en restaurants: vaak geopend van 7:00 of 13:00 tot 15:00 en van 20:00 tot 22:30, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend van 8:30 tot 13:00. Veel banken zijn ook op maandagmiddag open.

Fooien

In Larnaca is het gebruikelijk dat restaurants standaard 10% service rekenen, u hoeft daarnaast dus geen fooi meer te geven. Mocht de service niet zijn inbegrepen dan kunt u zelf een fooi van 10% geven. In taxi’s kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112 en 199.

Nederlandse ambassade: Dimosthenis Severis 34, 1080 Nicosia, Cyprus. Tel: +35722873666.

Bezienswaardigheden

Larnaca bestaat al sinds de klassieke oudheid en werd gebouwd op de resten van het oude stadskoninkrijk Kition, de geboorteplaats van de Griekse filosoof Zeno. Door de eeuwen heen is Larnaca door verschillende volkeren bewoond, waaronder de Mycenen en Feniciërs. Tot de belangrijkste trekpleisters die vandaag de dag in Larnaca te bewonderen zijn behoren de opgravingen van Kition, de imposante negende eeuwse Agios Lazaros-kerk en de Kebir moskee. Daarnaast telt Larnaca talloze musea, zoals het archeologisch districtsmuseum en het archeologisch museum van de Pierides Foundation. Ook in de nabije omgeving van Larnaca zijn veel indrukwekkende bezienswaardigheden te bekijken, waaronder het Kamares aquaduct, het zoutmeer van Larnaca, de opgravingen van Choirokoitia, de neolitische nederzetting Tenta en het pittoreske dorpje Lefkara, die allemaal eenvoudig met een huurauto zijn te bereiken.

Goedkoopste vluchten naar Larnaca van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.