Kaart

Amsterdam - Larnaca

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Larnaca

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 98

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

3

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2994 kilometer

4u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Larnaca

1 luchthaven

Gaat u op stedenreis naar Cyprus en bent u van plan vliegtickets Larnaca te boeken? Lees dan hier met welke luchtvaartmaatschappijen u naar deze stad op het Griekse gedeelte van Cyprus kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Larnaca naar het centrum van de stad kunt reizen en andere praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

De Nederlandse prijsvechter Transavia is de enige luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Larnaca uitvoert. Mocht u het geen probleem vinden om tijdens uw reis een tussenstop te maken dan kunt u ook overwegen om een indirecte vlucht van Amsterdam naar Larnaca te nemen, want talloze luchtvaartmaatschappijen, waaronder Aegean Airlines, Ukraine International Airlines, Tarom, Austrian en Air Serbia hebben regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen voor niet-rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Larnaca.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om van Amsterdam naar Larnaca te vliegen, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Larnaca gaat vliegen kunt u het beste minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig zijn op Schiphol, vanwege de paspoort- en veiligheidscontroles die soms aanzienlijk veel tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Eenmaal aangekomen op Larnaca International Airport volgt u, zodra u uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de de bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u na aankomst op de luchthaven van Larnaca naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Op Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Larnaca gaat vliegen. Directe vluchten van Amsterdam naar Larnaca duren iets meer dan 4 uur. Indirecte vluchten kunnen wel 7 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u geen huurauto heeft gereserveerd op Larnaca International Airport kunt u een taxi nemen of met de bus of shuttlebus naar uw hotel in Larnaca of andere eindbestemming op Cyprus reizen. De shuttlebus rijdt tussen het vliegveld en Limassol. Daarnaast stoppen er diverse lijnbussen op de luchthaven, die naar allerlei bestemmingen op het eiland rijden. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen naar uw eindbestemming, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Op Cyprus heerst een subtropisch klimaat waarbij u ’s zomers kunt rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 25 tot 27 C. ’s Winters is het er ook heerlijk mild, met een gemiddelde dagtemperatuur van 12 C. De meeste regen valt in de maanden december en januari. Het prijsniveau op Cyprus ligt iets lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.