Kaart

Vliegtickets Namibië - Skyscanner

Namibië bevindt zich in het zuidwesten van Afrika en ligt tussen Angola, Zambia, Botswana en Zuid-Afrika. Talloze toeristen boeken jaarlijks vliegtickets Namibië vanwege de indrukwekkende flora en fauna. Kortom, als u gaat vliegen naar Namibië bent u verzekerd van een onvergetelijke vakantie!

Visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort hoeft u geen visum aan te vragen om naar Namibië op vakantie te gaan.

Seizoen

De beste tijd om Namibië te bezoeken is tijdens een van de droge periodes, die van december tot januari en mei tot augustus lopen. Gemiddeld schijnt de zon in Namibië 300 dagen per jaar en de dagtemperatuur is meestal zo’n 25 C.

Vervoer

Indien u van plan bent om een rondreis door Namibië te gaan maken kunt u het beste een auto huren, want de meeste wegen in het land zijn van zeer goede kwaliteit. Een (mini)bus of trein nemen is ook mogelijk, maar u dient in dat geval vaak wel rekening te houden met langere reistijden. Voor korte afstanden kunt u ook een taxi of minibusje nemen.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 en op zaterdag van 9:00 tot 13:00. Kleinere winkels zijn tijdens lunchtijd vaak gesloten.

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend of middag tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs in grote steden zijn open tot 2:00 of later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:00

Fooien

Het is in Namibië zeer gebruikelijk om restaurantbedienden, taxichauffeurs en gidsen ca. 10% fooi te geven. Ook liftjongens, kamermeisjes en autobewakers verwachten wat kleingeld voor hun diensten.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummer:  10111 (politie), 211111 (brandweer en ambulance). De alarmnummers kunnen per stad/regio afwijken, raadpleeg in dat geval het lokale telefoonboek of de receptie van uw hotel.

Nederlands consulaat: 6 Luther Street, Unit 1, Windhoek. Tel: +264 61 223 733.

Bezienswaardigheden

Namibië is een prachtig en uitgestrekt land met veel mooie natuurgebieden. Tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van het land behoort in ieder geval het Etosha National Park, waar u uitgebreid op safari kunt gaan en oog in oog kunt komen te staan met springbokken, zebra’s, olifanten, gemsbokken, koedoes, giraffen, neushoorns, impala’s, leeuwen en antilopen, die dagelijks over de Etosha zoutvlakte trekken. Voor echte natuurliefhebbers is ook een bezoek aan de Sossusvlei zeer aan te raden, want in dit uitgestrekt duinengebied vindt u onder meer oryxen, springbokken en struisvogels. Andere mooie natuurgebieden in Namibië die u niet mag missen zijn Fish River Canyon, Damaraland, de Kalahariwoestijn en de Caprivi, waar de nationale parken Mudumu en Mamili zich bevinden. Hier treft u tevens het Mahango Game Reserve, een plek langs de oevers van de Okavangorivier waar veel olifanten en buffels komen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.