Kaart

Vliegtickets Nigeria

Wat te doen in Nigeria?

Nigeria is een land in het westen van Afrika en grenst aan Benin, Niger, Tsjaad, Kameroen en de Golf van Guinee. Haar naam heeft Nigeria te danken aan de rivier de Niger, de langste rivier van het land. Nigeria is mede dankzij het negatieve reisadvies dat voor dit land geldt niet echt populair als vakantiebestemming, de meeste mensen die vliegtickets Nigeria boeken doen dat uitsluitend vanwege een zakenreis of familiebezoek. Toch zijn er in Nigeria diverse indrukwekkende bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder het Cultuurlandschap van Sukur en het Heilige bos van Osun-Osogbo, die beiden op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Ben je geïnteresseerd in vliegtickets Nigeria, bekijk dan nu meteen wanneer er goedkope vluchten Nigeria beschikbaar zijn. Maak daarbij handig gebruik van de zoekfuncties van Skyscanner, dan zie je direct wanneer tickets Nigeria het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

Hoe lang is het vliegen naar Nigeria?

Met een directe vlucth vanaf Amsterdam vlieg je in 6 uur en 45 minuten naar Nigeria.
Tijdsverschil met Nigeria
In onze zomertijd is het 1 uur vroeger in Nigeria. In onze wintertijd is er geen verschil in tijd.
(Openbaar) Vervoer in Nigeria

De deeltaxi is in Nigeria een van de meest gebruikte vormen van openbaar vervoer. Ga hiervoor naar een ‘motor park’ (taxiparkeerplaats) en kies de taxi voor jouw bestemming; de taxi vertrekt als hij vol is. In Nigeria rijden ook twee soorten bussen, te weten de molue (meestal een oude Amerikaanse schoolbus) en de danfo (minibusje), maar het wordt buitenlandse toeristen afgeraden hier gebruik van te maken. Een auto huren in Nigeria is ook mogelijk, zorg er echter voor dat je vanwege de veiligheid altijd een auto met chauffeur boekt.

Als je vanaf Murtala Muhammed International Airport in Lagos of vanaf Nnamdi Azikiwe International Airport in Abuja (de hoofdstad) naar je hotel in Lagos of hotel in Abuja wilt reizen kun je het beste een taxi nemen. Je kunt ook vragen of je hotel een transfer voor je kan regelen. Reizen met het openbaar vervoer wordt in Nigeria sterk afgeraden.

Heb je een visum nodig voor Nigeria?

Reizigers die gaan vliegen naar Nigeria hebben een visum nodig om het land te bezoeken. Dit visum kan worden aangevraagd bij de ambassade van Nigeria in Den Haag. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat je paspoort bij aankomst in Nigeria nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn (bij een visum van 3 maanden). Visa voor Nigeria zijn lastig te verkrijgen en ook behoorlijk prijzig.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een vakantie naar Nigeria is tussen december en februari, tijdens het droge seizoen. De meeste regen valt tussen mei en juli. De gemiddelde dagtemperatuur in Nigeria ligt het gehele jaar door rond de 30 C.

Openingstijden

Winkels: meestal dagelijks geopend van 8:00 tot 18:00. Grote winkels, winkelcentra en warenhuizen zijn vaak geopend tot 22:00. Sommige winkels in grote steden als Lagos zijn zelfs 24 uur per dag geopend.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: meestal open maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 16:00.

Fooi geven in Nigeria

In Nigeria is het gebruikelijk om in restaurants ca. 10% fooi te geven. Als je een taxi neemt hoef je geen fooi te geven.

Informatie en noodnummers

Algemeen alarmnummer: 112

Nederlandse ambassade: 14A Walter Carrington Crescent, Victoria Island, Lagos. Tel.: +234 1 460 14 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Nigeria

Het is erg jammer dat er een negatief reisadvies geldt voor Nigeria, want in dit prachtige land in West-Afrika zijn veel indrukwekkende bezienswaardigheden te bewonderen. In de eerste plaats heeft Nigeria een bijzonder gevarieerd landschap dat uit mangrove bossen aan de kust, savanne en grassteppe in het noordwesten en tropisch regenwoud in de rest van het land bestaat. In het land stromen ook twee grote rivieren, te weten de Niger en de Beneu, die samen één van de grootste rivierdelta’s ter wereld vormen. In het oosten van Nigeria ligt bovendien het Chappel Wadi gebergte, dat onderdeel uitmaakt van het Gasahaka Gumti National Park.

Twee natuurgebieden in Nigeria staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst: het Cultuurlandschap van Sukur, dat gekenmerkt wordt door een terraslandschap vol heilige symbolen met op de top van de heuvel het Paleis van de Hidi, en het Heilige bos van Osun-Osogbo, dat bezaaid is met beelden, altaren, kunstwerken. 

In de voormalige hoofdstad Lagos, die na Caïro in Egypte de grootste stad van Afrika is, zijn de bezienswaardigheden beperkt, maar het is wel een perfecte plek om na aankomst in Nigeria enkele dagen de acclimatiseren. Een stad in Nigeria de wel de moeite waard is om te bezoeken is Benin City, want hier bevinden zich enkele topbezienswaardigheden van Nigeria, waaronder het Oba paleis, het Nationaal Museum en Igun Street, waar eeuwenoude bronsgieterijen en andere traditionele ambachten te bewonderen zijn.

Hotels Nigeria

Vergelijk nu meteen hotels in Nigeria

Auto huren in Nigeria

Vergelijk hier autoverhuur Nigeria

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.