Kaart

Waarom vliegen met Oman Air

Oman Air is de nationale luchtvaartmaatschappij van Oman en heeft haar thuisbasis gevestigd op Muscat International Airport. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1993 en voert zowel lijn- als chartervluchten uit naar ruim 50 binnenlandse en internationale bestemmingen. Oman Air is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar is wel lid van de Arab Air Carriers Organization. Daarnaast heeft Oman Air codeshare agreements met onder meer KLM. Lufthansa, Garuda Indonesia en Thai Airways.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Oman Air

Inchecken Oman Air

Wie met Oman Air gaat vliegen kan vanaf 24 uur tot 90 minuten voor vertrek online inchecken. Zodra je ingecheckt hebt kun je de instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon en vervolgens naar de luchthaven gaan, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Oman Air. Uiteraard kun je bij Oman Air ook op de luchthaven inchecken, dit kan al vanaf 8 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken bij de incheckbalies of self service kiosks van Oman Air. De maatschappij adviseert minimaal 3 uur voor het vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven omdat het inchecken en de douane- en beveiligingsprocedures soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen.

Bagage Oman Air

Als je met Oman Air vliegt en een ticket in de Economy Class hebt gekocht mag je handbagage maximaal 7 kilo wegen en een omtrek (l x b x h) hebben van maximaal 115 cm. Vlieg je in de Business of First Class, dan mag je 2 stuks handbagage van 7 kilo en een omtrek van 115 cm elk meenemen in de cabine. Naast je handbagage mag je ook nog kleine persoonlijk items bij je hebben, zoals een paraplu, laptop, camera of handtasje. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken bij Oman Air is afhankelijk van je vliegklasse. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je maximaal 2 stuks ruimbagage gratis inchecken die samen in totaal maximaal 30 kilo wegen. Heb je een ticket in de Business of First Class, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 30 kilo en 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo gratis inchecken. De maximale omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage is in alle vliegklassen maximaal 158 cm. Voor reizigers met een Sindbad Card (Gold en Silver) gelden ruimere bagagevrijstellingen. Wil je meer ruimbagage meenemen dan gratis is toegestaan dan dient altijd bijbetaald te worden. Op de website van Oman Air vind je een handige calculator waarmee je kunt uitrekenen hoeveel jouw overbagage gaat kosten.

Stoelen reserveren Oman Air

Tijdens het boeken van je vliegticket bij Oman Air kun je gratis een standaard stoel reserveren. Doe je dit niet, dan wordt er tijdens het inchecken automatisch een stoel aan je toegewezen. Voor het reserveren van voorkeursstoelen (stoel met extra beenruimte, stoel vooraan in het vliegtuig) in de Economy Class dient altijd betaald te worden, de tarieven hiervoor zijn afhankelijk van de luchthaven van vertrek en bestemming. Het is goedkoper om voorkeursstoelen al tijdens het boeken te reserveren, kies je pas een voorkeursstoel tijdens het inchecken dan betaal je iets meer.

Boekingskosten Oman Air

Oman Air brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je meestal voor ticketwijzigingen te betalen, de hoogte van de wijzigingskosten hangen af van de tariefvoorwaarden en beschikbaarheid.

Service aan boord

Op alle vluchten van Oman Air zijn alle maaltijden, snacks en drankjes gratis. Je kunt daarbij kiezen uit Arabische en Westerse maaltijden. Heb je speciale dieetwensen, dan kun je die tijdens het boeken van je ticket kenbaar maken. Alle maaltijden op vluchten van Oman Air zijn halal en alcoholische dranken worden uitsluitend geserveerd op internationale vluchten en alleen aan niet-islamitische passagiers. Op vluchten van/naar Iran en Saoedi-Arabië worden geen alcoholische dranken geserveerd. Hoe hoger de vliegklasse, des te exclusiever de maaltijden en hoe groter het drankaanbod. Oman Air biedt op alle lange vluchten een inflight entertainmentprogramma aan dat aangeboden wordt via een persoonlijk videoscherm. Via dit scherm kun je onder andere films kijken, spelletjes doen en muziek beluisteren. In alle Airbus A330 en Boeing 787 toestellen van Oman Air kun je bovendien tegen betaling (tarieven starten vanaf $10) gebruik maken van wifi, zodat je kunt emailen en internetten. Daarnaast heb je afhankelijk van je klasse de beschikking over een gratis selectie aan kranten en tijdschriften. In alle vliegklassen bevindt zich in elke stoelzak het boordmagazine Wings of Oman, dat boordevol leuke tips en interessante wetenswaardigheden staat over de bestemmingen waar Oman Air heenvliegt. Aan boord van internationale vluchten van Oman Air kun je tevens belastingvrije artikelen kopen. Een volledig overzicht van het aanbod is te vinden in de SkyEmporium catalogus, die in de stoelzak voor je te vinden is.

Punctualiteit Oman Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Oman Air.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.