Kaart

Vliegtickets Philadelphia vergelijken op Skyscanner

De Oost-Amerikaanse stad Philadelphia is door rapper en acteur Will Smith vereeuwigd in het wereldberoemde openingsnummer voor de sitcom The Fresh Prince of Bell Air. Vele bekende sporters en acteurs komen uit deze veelzijdige stad. Philadelphia kent de prachtige Independence Hall en het Rodin Museum, met de grootste collectie werken van deze beeldhouwer buiten Frankrijk. Buiten kunst en cultuur kent de stad vooral een levendige bedrijvigheid die toeristen steeds meer ontdekken. Met vliegtickets naar Philadelphia op zak kan een gevarieerde stedentrip in Amerika beginnen.

 

Visum

Voor korte reizen naar Amerika hebben Nederlandse toeristen geen visum nodig. Wel is het vereist om minimaal 72 uur voor aankomst alle reizigers online bij Homeland Security aan te melden, daarnaast moet het Nederlandse paspoort tot na de reis geldig zijn. Met de aanmelding, een geldig paspoort en vliegtickets naar Philadelphia staat niks een mooie stedentrip in de weg.

 

Seizoen

Philly, zoals Philadelphia liefkozend wordt genoemd, kent een gematigd landklimaat. Dit betekent dat het in de zomers rondom de 20 graden is en in de winters tegen het vriespunt. Het hele jaar door kan er regen vallen, vooral in de maanden mei, juli en augustus. Voor droger en redelijk warm weer tijdens een stedentrip zijn de maanden mei, juni of september optimaal voor het boeken van vliegtickets naar Philadelphia.

 

Vervoer

Philadelphia kent een uitstekende openbaar vervoersnetwerk. Vanaf elke terminal op het vliegveld gaat er een trein richting het stadscentrum. Vanuit het City Centre zijn veel toeristische attracties op loopafstand. Voor het ontdekken van de omgeving van Philadelphia is een auto huren de beste optie.

 

Openingstijden

De postkantoren in Philadelphia zijn op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur geopend, op zaterdag zijn deze van 9:00 uur tot 12:00 uur open. De banken hebben iets ruimere openingstijden. Doordeweeks zijn banken van 8:00 uur tot 19:00 uur geopend, zaterdag van 8:00 uur tot 16:00 uur en op zondag van 11:00 uur tot 15:00 uur. Veel winkels zijn alle dagen van de week geopend, openingstijden zijn meestal van 10:00 uur tot 20:00 uur.

 

Fooien

Het is in Amerika gebruikelijk om een fooi te geven, veel werknemers in de dienstverlenende sector zien fooien noodgedwongen tot deel van hun salaris. Een fooi van zo'n 15 procent is wat er gemiddeld wordt verwacht door obers en serveersters. Wanneer er gratuity of service charge op de rekening staat is de fooi opgenomen in het totaalbedrag. Voor de services van een gids, kamermeisje of chauffeur is een fooi van één tot drie dollar voldoende.

 

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 911

Nederlandse ambassade New York:

666 Third Avenue, 19th Floor, New York, NY 10017

Telefoon: +1-877-388-2443

 

Bezienswaardigheden

Philadelphia werd in 1691 gesticht en de Onafhankelijkheidsverklaring werd hier in 1776 getekend. Deze lange geschiedenis is goed in de stad terug te vinden. De bekendste bezienswaardigheden zijn onder andere de Liberty Bell, U.S. Mint, Independence Hall en Philadelphia Museum of Art. De stad leent zich erg goed voor een stedentrip. Cultuur, geschiedenis, winkelen en relaxen, er is veel te zien en te doen en de meeste attracties liggen op loopafstand van elkaar. Ook voor een rondreis door Oost-Amerika is Philadelphia een fijn startpunt. Met een huurauto is een tripje van Philadelphia naar New York, Washington of zelfs Detroit goed te doen.

Goedkoopste vluchten naar Philadelphia van...

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.