Kaart

Vliegtickets Pakistan - Skyscanner

Pakistan ligt ingeklemd tussen Afghanistan en India en behoort tot de indrukwekkendste vakantiebestemmingen van Azië. Naast bruisende steden als Karachi en Islamabad vindt u in Pakistan namelijk adembenemende bergketens, prachtige nationale parken en mooie stranden. Kortom, als u vliegtickets Pakistan boekt staat u een veelzijdige vakantie te wachten

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen bij de Ambassade van Pakistan in Den Haag. De verwerkingstijd voor een visumaanvraag is 5 dagen, maar het wordt aangeraden om altijd rekening te houden met vertragingen en de aanvraag dus ruim van tevoren in te dienen. Bij aankomst in Pakistan dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

De beste periode om Pakistan te bezoeken hangt af van waar u precies heengaat, want het land kent verschillende klimaten. Echter, in het algemeen kan worden gesteld dat u Pakistan het beste tussen oktober en juni kunt bezoeken, want het regenseizoen loopt van juli tot september.

Vervoer

In Pakistan kunt u gebruik maken van treinen, bussen, minibussen en taxi’s. Als u lange afstanden wilt overbruggen kan het soms de moeite waard zijn om een binnenlandse vlucht te nemen, want bus- en treinreizen duren soms een stuk langer dan gepland.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend zondag tot en met donderdag van 10:00 tot 22:00 en op vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 12:00

Cafés en restaurants: kleine eetgelegenheden zijn vaak de hele dag open. De wat duurdere restaurants zijn geopend van 12:00 tot 14:00 en van 19:30 tot 23:30.

Banken: maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 13:30 en van 14:15 tot 17:30 en op vrijdag van 9:00 tot 13:00 en van 14:30 tot 18:00.

Fooien

Sommige duurdere restaurants in Pakistan brengen standaard ca. 10% service in rekening; als dit niet inbegrepen is kunt u de rekening naar boven afronden. Taxichauffeurs hoeft u geen fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 15. (politie), 16. (brandweer), 115. (ambulance)

Nederlandse ambassade: Plot 167, Street No 15 Sector G-5, Diplomatic Enclave Islamabad 44000. Tel.: +92 (0) 51 2004 444.

Bezienswaardigheden

Pakistan is een veelzijdig land, waar u naast adembenemende bergketens ook prachtige nationale parken en heerlijke stranden vindt. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Pakistan behoren de hoofdstad Islamabad, waar u het bijzondere Pakistan Museum of Natural History en de Shah Faisal Moskee zeker gezien moet hebben. Een andere stad die niet in uw reis naar Pakistan mag ontbreken is de havenstad Karachi, waar u behalve de bruisende haven en vismarkt ook de Mazar-e-Quaid in de Britse wijk Sadar dient te bezoeken. Daarnaast telt Karachi enkele mooie stranden, waaronder Sandspit Beach, French Beach en Clifton Beach. Indien u vooral voor de prachtige natuur naar Pakistan komt kunt u het beste naar het Ayubia Nationaal Park of het Chinji Nationaal Park gaan, of naar de voet van de Himalaya afreizen in het noorden van Pakistan.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.