Kaart

Vliegtickets vanaf Peking vergelijken op Skyusca

Indien u op dit moment in Beijing verblijft en naar huis of op vakantie wilt gaan zult u waarschijnlijk op zoek zijn naar vliegtickets vanaf Beijing. Vanaf de luchthaven van Beijing kunt u naar talloze bestemmingen overal ter wereld vliegen.

Vervoer naar Beijing Capital International Airport

De luchthaven van Beijing, officieel Beijing Capital International Airport genoemd, is een moderne internationale luchthaven en ligt op iets meer dan 32 kilometer ten noordoosten van het centrum van Beijing. Beijing Capital International Airport is prima per openbaar vervoer te bereiken. Indien u met de metro gaat kunt u vanaf het centrum van Beijing (o.a. de stations Sanyuanqiao en Dongzhimen) de Airport Express Line nemen, die u in minder dan 20 minuten naar de luchthaven brengt en stopt in Terminal 2 en Terminal 3. Daarnaast rijden er talloze bussen vanaf onder andere Xidan, Beijing Railway Station, Beijing South Station, Beijing West Station, Zhongguancun, Fangzhuang en Shangdi doorlopend van en naar de luchthaven. Indien u met de (huur)auto naar Beijing Capital International Airport gaat dient u één van de vier tolwegen te nemen die het centrum van Beijing met de luchthaven verbinden: de Airport Expressway, die vanuit het noordoosten vanaf de 3e Ring Road bij Sanyuanqiao rechtstreeks naar de Terminals 1 en 2 gaat, de 2e Airport Expressway, die vanuit het oosten van de stad vanaf Yaojiayuan Lu bij de 5e Ring Road naar Terminal 3 leidt, de Northern Airport Line, die zich ten oosten van de Jingcheng Expressway bevindt en naar Terminal 1 en 2 voert, en de Southern Airport Line, die parallel loopt aan de Northern Airport Line en vanaf de 6e Ring Road bij de Litianbrug naar de Airport Expressway en de 2e Airport Expressway leidt. 

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

De internationale luchthaven van Beijing is een belangrijk luchtverkeersknooppunt voor China. U kunt vanuit Beijing met talloze gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, Air France, British Airways, Air Canada, Air China, China Eastern Airlines en China Southern Airlines, naar vrijwel alle hoeken van de wereld vliegen. Daarnaast zijn er op de luchthaven van Beijing diverse regionale luchtvaartmaatschappijen actief, zoals Hainan Airways, Sichuan Airlines, Shandong Airlines, Shanghai Airlines en Shenzhen Airlines, die naar allerlei Chinese en Aziatische bestemmingen vliegen, waaronder Jinan, Jiujiang, Qingdao, Weihai, Xiamen, Yantai, Yinchuan, Hangzhou, Shanghai, Nanning, Quanzhou, Shenzhen, Wuxi, Yichun en Chengdu.

Faciliteiten

Beijing Capital International Airport is een zeer modern vliegveld met 3 terminals dat in 2008 een metamorfose heeft ondergaan ten behoeve van de Olympische Spelen. Op de luchthaven van Beijing komt u dus bijna ogen tekort, niet alleen vanwege het hypermoderne design maar ook vanwege de talloze faciliteiten, winkeltjes en restaurantjes die hier te vinden zijn. Wilt u nog even een keer goed genieten van de Chinese keuken dan kunt u het beste naar de “Global Kitchen” in Terminal 3 gaan, waar meer dan 72 restaurantjes te vinden zijn die van alles serveren, variërend van traditionele Chinese gerechten en Chinese straatsnacks tot hamburgers, ijsjes en andere fast-food.

Tip: Wilt u even een luchtje scheppen? Bezoek dan de bijzondere traditionele Chinese binnentuin, die in Terminal 3 te vinden is. 

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.