Kaart

Vliegtickets vanaf Filipijnen - Skyscanner

Vliegtickets vanaf de Filipijnen

Woont of verblijft u op de Filipijnen en zoekt u vliegtickets vanaf de Filipijnen? Dan kunt u kiezen uit elf internationale en meer dan honderd regionale vliegvelden. Echter, bent u van plan om een intercontinentale vlucht te maken dan bent u in de meeste gevallen aangewezen op Manila International Airport.

Vervoer naar de luchthavens van de Filipijnen

Vrijwel alle luchthavens op de Filipijnen zijn goed per (huur)auto en taxi te bereiken, maar naar de grotere regionale luchthavens kunt u ook het openbaar vervoer nemen. Indien u gaat vliegen vanaf Manila International Airport (Ninoy Aquino International Airport) kunt u vanuit het centrum van de stad met diverse bussen van onder meer Luzon Bus, CEM Trans, Ismael Bus Lines, Jayross Lucky Seven, Philippine Corinthian, RGM Grand Rally en Valisno Express naar de luchthaven reizen. Daarnaast kunt u lijn 1 van de Manila LRT of de trein nemen, maar dan moet u wel op station Baclaran of Nichols overstappen op een (shuttle)bus naar de luchthaven. Gaat u met uw (huur)auto naar het vliegveld, dan dient u de NAIA Expressway te nemen en vervolgens de borden naar de luchthaven te volgen.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Alle regionale luchthavens op de Filipijnen, waaronder Mactan-Cebu International Airport (Cebu en Centrale Visayas), Francisco Bangoy International Airport (Davao) en General Santos International Airport (Mindanao), worden voornamelijk aangevlogen door kleine binnenlandse luchtvaartmaatschappijen en prijsvechters, zoals Cebu Pacific, PAL Express, Tigerair Philippines en AirAsia Zest. Manila International Airport daarentegen wordt vooral voor internationale vluchten gebruikt, wat betekent dat u er bekende luchtvaartmaatschappijen zult aantreffen als KLM, Japan Airlines, Qantas, Thai Airways, Air China en United Airlines. Indien u vanaf Manila International Airport vertrekt kunt u onder meer vliegen naar Amsterdam, Beijing, Singapore, Seoul, Tokyo, en Sydney.

Faciliteiten

Op Ninoy Aquino International Airport, de internationale luchthaven van Manila, zijn tal van faciliteiten te vinden die het verblijf van de wachtende reiziger veraangenamen, waaronder belastingvrije winkels, restaurants en cafés, modewinkels, cadeauwinkels, souvenirwinkels, geldautomaten, een gebeds- en meditatieruimte, draadloos internet en nog veel meer. De voorzieningen op de regionale luchthavens van de Filipijnen zijn doorgaans wat beperkter, maar vaak kunt u er wel een kopje koffie drinken of een hapje eten.

Tip: Wilt u weten vanaf welke luchthavens in de Filipijnen u het goedkoopst naar uw bestemming kunt vliegen? Vul dan in het zoekvenster bij luchthaven van vertrek ‘Filipijnen (FP) - Alle vliegvelden’ in, dan laat Skyscanner u alle goedkope vluchten vanaf alle luchthavens in de Filipijnen zien.

Foto's van Flickr/dibaer

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.