Kaart

Vliegtickets vanaf Suriname - Skyscanner

Vliegtickets vanaf Suriname

Woont u in Suriname of verblijft u daar op dit moment en bent u op zoek naar vliegtickets vanaf Suriname? Lees dan hier vanaf welke vliegvelden in Suriname u naar welke bestemmingen kunt vliegen en hoe u de vliegvelden kunt bereiken. Tevens kunt u hier lezen welke faciliteiten u kunt verwachten op de luchthavens van Suriname.

Vervoer naar de luchthavens van Suriname

Suriname kent één internationale luchthaven, te weten Johan Adolf Pengel International Airport in Paramaribo. Daarnaast zijn er in Suriname een vijftigtal airstrips te vinden, die vrijwel uitsluitend gebruikt kunnen worden door kleine vliegtuigjes. De luchthaven van Paramaribo, ook vaak Paramaribo-Zanderij International Airport of vliegveld Zanderij genoemd, bevindt zich 45 kilometer ten zuiden van Paramaribo en is eenvoudig met de auto, taxi en (shuttle)bus te bereiken. Gaat u met de bus naar de luchthaven van Paramaribo, dan kunt u een lijnbus nemen die enkele malen per dag naar het vliegveld rijdt. Daarnaast rijdt er dagelijks een shuttlebus van het busbedrijf Le Grand Baldew naar vliegveld Zanderij, deze kunt u telefonisch reserveren. Als u van plan bent om met uw (huur)auto vanuit het centrum van Paramaribo naar het vliegveld van Paramaribo te gaan dan dient u via de Tweede Rijweg en de Lalla Rookhweg naar de Indira Ghandiweg (JFK Highway) te rijden, waarna de luchthaven met borden staat aangegeven. Uw auto kunt u gratis parkeren op het parkeerterrein van de luchthaven. Alle airstrips in Suriname, waaronder ook Zorg en Hoop Airport in Paramaribo, zijn het beste per taxi te bereiken.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Indien u vanaf Johan Adolf Pengel International Airport in Paramaribo gaat vliegen kunt u kiezen uit talloze nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen, waaronder Surinam Airways, KLM, Caribbean Airlines en Insel Air, die naar diverse bestemmingen in het Caribisch gebied en daarbuiten vliegen, waaronder Amsterdam, Aruba, Curaçao, Port of Spain, Belém-Val de Cans, Cayenne, Georgetown-Cheddi Jagan en Miami. Gaat u vliegen vanaf Zorg en Hoop Airport, dan kunt u reizen met binnenlandse en regionale maatschappijen als Blue Wing Airlines, Caricom Airways, Gum Air en Trans Guyana Airways, waarmee u naar alle airstrips in Suriname kunt vliegen, alsmede naar bestemmingen in het Caribisch gebied zoals Bridgetown, Georgetown, Georgetown-Ogle, Castries, Vieux-Fort, Scarborough en Port of Spain.

Faciliteiten

De luchthaven van Paramaribo beschikt over diverse faciliteiten, waaronder belastingvrije winkels, een informatiebalie, cafés, restaurants, reisbureaus, autoverhuurbedrijven en een hotel. De voorzieningen op Zorg en Hoop Airport en de airstrips zijn zeer beperkt.

Tip: Wilt u weten vanaf welke luchthavens in Suriname u het goedkoopst naar uw bestemming kunt vliegen? Vul dan in het zoekvenster bij luchthaven van vertrek ‘Suriname (SR) Alle vliegvelden’ in, dan laat Skyscanner u alle goedkope vluchten vanaf alle luchthavens in Suriname zien.

Foto's van Flickr/joanderuiter

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.