Kaart

Vliegtickets Cairo

Bij Caïro – de hoofdstad van Egypte – denk je direct aan piramides, de Sfinx en de Nijl. Veel toeristen reizen vanuit Caïro door naar een resort aan de kust, maar een stedentrip naar Caïro heeft ook veel moois te bieden. Caïro heeft 20 miljoen inwoners en is één van de grootste steden van de wereld. Wist je dat het oude centrum van Caïro op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en dat het er in de winter 20 tot 25 graden is? Perfect dus voor een culturele stedentrip in de winter!

Vliegtickets Egypte Cairo

Er gaan rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Cairo. Je vliegt dan met EgyptAir en de vliegtijd Amsterdam Caïro is ongeveer 5 uur. Er gaan ook directe vluchten vanaf Brussel en Frankfurt am Main.

Goedkope vliegtickets naar Caïro vind je snel en gemakkelijk op Skyscanner.nl. Vergelijk naast de directe vluchten ook vluchten met een tussenstop vanaf Brussel, Frankfurt am Main en Düsseldorf. Je vliegtijd ligt dan tussen de 7 tot 10 uur, maar je bespaart hierdoor mogelijk wel op je ticket naar Caïro.

Van vliegveld Caïro naar het centrum

Caïro heeft een internationaal vliegveld dat zo’n 15 kilometer van de stad ligt. Een taxi (zwart-wit gekleurd) brengt je in 45 minuten naar het centrum van Caïro. Er is geen standaard tarief en wat je uiteindelijk betaalt hangt vooral af van je onderhandelingskunsten. Reken op een minimumprijs van ongeveer €5.

Let op: taxichauffeurs in Caïro en omgeving kunnen erg opdringerig zijn. Wees duidelijk en beleefd, maar hou je koffers extra goed in de gaten. Een helaas veel gebruikte techniek om je een taxi in te krijgen is door je koffers alvast in te laden.

Er rijdt ook een Airport Shuttle bus tussen het vliegveld en het centrum. Je kunt dit busje regelen nadat je bent geland, maar ook voor je vertrek reserveren via de website van Cairo Shuttle Bus. Op deze website vind je ook de tarieven.

Beste periode om naar Caïro te reizen

Egypte heeft een woestijnklimaat. Dit betekent dat het overdag heet is en ’s nachts afkoelt. Tussen mei en oktober kun je rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 35 graden met uitschieters naar wel 50 graden. Van november tot en met april is het iets koeler, maar nog steeds 20 tot 25 graden. De herfst en winter is dan ook de beste periode om Caïro en Egypte te bezoeken.

Niet zo gek dus dat Egypte in de top tien van warme herfstbestemmingen staat.

In maart en april komen af en toe stofstormen voor. Deze stormen razen met 150 kilometer per uur door de stad. Dan kun je het beste even binnen blijven (of een overdekte bezienswaardigheid opzoeken, zie hieronder). Gelukkig komen ze maar sporadisch voor en dit is dus geen reden om niet in het voorjaar te gaan.

Bezienswaardigheden Caïro

In Caïro zie je nog veel terug van de Egyptische oudheid, dus breng vooral een bezoek aan de volgende highlights:

  • Citadel: de citadel van Caïro staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt hier moskeeën (onder meer de Mohammed Ali Moskee) en musea, maar het is ook de plek waar je wat meer wind en dus verkoeling kunt pakken. Uiteraard kun je genieten van het mooie uitzicht over de stad.
  • Egyptisch museum: wil je mummies zien, en het dodenmasker van Toetanchamon? In dit museum vind je de grootste schatten uit de Egyptische oudheid. Een leuk uitje met kinderen.
  • Bazaar Khan El-Khalili: deze bazaar is de grootste soek (een Arabische markt) ter wereld en ligt ongeveer 2 kilometer buiten het centrum. De meeste winkeltjes gaan pas aan het eind van de middag open. Je vindt op deze markt toeristische waren zoals souvenirs en waterpijpen, maar ook kleding, gebruiksvoorwerpen en specerijen die vooral bestemd zijn voor de lokale bevolking.
  • Rivier de Nijl: de Nijl is ongeveer 6000 kilometer lang en loopt dwars door Caïro. Je kunt een ritje maken met een rondvaartboot of wat eten op één van de vele drijvende paleizen.

Piramiden van Gizeh

Net buiten Caïro, waar de woestijn begint, staat het plateau van Gizeh. Hier vind je onder meer de piramiden van Cheops, Chefren en Mycerinus. Dit zijn de drie grootsten piramiden en ze worden omringd door een aantal kleinere. Je kunt hier ook de beroemde Sfinx bekijken en een tochtje op een kameel maken.

Vanuit Caïro kun je gemakkelijk op eigen houtje met een huurauto of taxi naar Gizeh reizen, eventueel met een overnachting aldaar, maar je kunt ook een tour boeken bij je hotel of online.

Lees ook deze tips met highlights in Egypte.

Openbaar vervoer en taxi’s in Caïro

Caïro heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk. Zo kun je de stad doorkruisen met de metro, tram en bus.

De meeste inwoners gebruiken echter taxi’s. Ook voor toeristen is dit de handigste manier om je te verplaatsen binnen en buiten de stad.

Er zijn twee soorten taxi’s in Caïro: de oude zwart-witte taxi’s en de nieuwe witte. De zwart-witte taxi’s vind je onder meer bij het vliegveld. Ze hebben geen meter en ook geen airco, maar als je goed kunt onderhandelen, kun je voor een mooi prijsje op pad. De nieuwe witte taxi’s zijn iets luxer en hebben wel een meter met standaard tarief.

Je vindt een taxi bij de daarvoor bestemde haltes, maar je kunt een taxi ook langs de weg aanhouden of een taxicentrale bellen.

Visum nodig voor Caïro?

Voor een bezoek aan Caïro heb je een visum nodig. Ga je korter dan vier weken naar Egypte, dan koop je een visum bij aankomst op het vliegveld. Dit kost ongeveer €20*.
*informatie correct per aug '17

Is Caïro veilig?

Is het wel verstandig om nu naar Caïro (en de rest van Egypte) te reizen? De Engelse reisexpert Simon Calder vertelt erover.

Praktische informatie

  • In Caïro (en de rest van Egypte) betaal je met de Egyptische pond (EGP). Door de hele stad vind je geldautomaten waar je kunt pinnen. Banken zijn geopend tijdens kantooruren of alleen in de ochtend. Ze zijn gesloten op vrijdag en zaterdag. Creditcards worden bijna overal in Caïro geaccepteerd.
  • Het is gebruikelijk om 10% fooi te geven. Doe dit wel discreet.
  • Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil met Caïro. Tijdens onze wintertijd is het er 1 uur later.
  • Let op: foto’s maken van militairen, militaire gebouwen, politie, en gebouwen zoals bruggen, sluizen en vliegvelden is verboden.
  • De officiële taal in Egypte is Arabisch, maar velen spreken ook Engels en Frans.
  • Egypte heeft meerdere alarmnummers, namelijk 122 (politie), 126 (toeristenpolitie) en 123 (ambulance).

Hotels in Caïro

Vind hier de beste deals voor hotels in Caïro.

Auto huren in Caïro

Vergelijk hier de prijzen voor autoverhuur in Caïro.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Cairo

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Caïro: Cairo.
Delta, Gulf Air, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, Sichuan Airlines, Shenzhen Airlines en Kenya Airways hebben directe vluchten naar Cairo.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Cairo is juni.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.