Kaart

Vliegtickets Guatemala - Skyscanner

In Centraal-Amerika ligt het gebied waar de Maya's voornamelijk leefden, waar het weer tropisch is en het landschap van hoge bergen naar prachtige stranden gaat. Guatemala is met recht een van de meer gevarieerde landen op het Amerikaanse continent. Vele indrukwekkende bouwwerken uit de Mayatijd zijn er te bezoeken, maar ook de koloniale stad Antiqua Guatamala is een geliefde trekpleister en het binnenland biedt prachtige bergen, vulkanen en koffieplantages. Door de grote tegenstellingen is het geen makkelijk land, toch vervovert het de harten van vele reizigers. Met vliegtickets naar Guatemala is een bijzondere reiservaring binnen handbereik.

 

Vervoer

Het openbaar vervoer is in Guatemala goed geregeld. Bussen rijden regelmatig en komen op zo'n beetje elke bestemming in het land. Reizen met de bus is een goedkope optie, voor langere busreizen is het te overwegen om een eersteklasrit te boeken. In de meeste steden rijden taxi's en tuctucs die de toerist overal in de stad kunnen brengen. Het is slim om vooraf een prijs af te spreken om zo niet voor verrassingen komen te staan.

 

Visum

Nederlandse vakantiegangers die minder dan 90 dagen in Guatemala verblijven hebben een geldig Nederlands paspoort nodig en uiteraard de vliegtickets naar Guatemala. Voor verblijven van langer dan drie maanden is een visum nodig, een visumbureau kan bij het aanvragen assisteren.

 

Seizoen

Van mei tot en met oktober kent Guatemala een nat seizoen, van november tot en met april is het droge seizoen. Het is veelal warm en zonnig, al kan het weer per regio erg verschillen. Door het hoogteverschil in het land kan de neerslag en temperatuur sterk wisselen in het land. Het boeken van vliegtickets naar Guatemala is in de maanden maart, april, november en december aan te raden wegens de kleine kans op neerslag en prettige temperaturen boven de 20 graden. Ook is er in deze periode minder kans op tropische stormen.

 

Openingstijden

De meeste winkels zijn op maandag tot en met zaterdag open tussen 9:00 uur en 18:00 uur of zelfs 21:00 uur. De meeste musea en archeologische bezienswaardigheden zijn op maandag gesloten, de rest van de week zijn deze van 9:00 uur tot 17:00 uur geopend. Banken zijn doordeweeks van 9:00 uur tot 17:00 uur geopend en op zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur. Postkantoren zijn alleen doordeweeks geopend van 9:00 uur tot 13:00 uur. Sommige banken sluiten tussen 12:00 uur en 13:00 uur.

 

Fooien

Bedienend personeel verwacht een fooi van ongeveer 10%, in sommige grotere en toeristische gelegenheden is de fooi meegerekend. Dan staat er servicio op de bon en is extra fooi niet nodig. Ook personeel in hotels, gidsen en chauffeurs verwachten een kleine bijdrage. Het bedienend personeel in Guatemala is vaak (deels) afhankelijk van fooien.

 

Informatie en noodgevallen

Alarmnummers: Politie 110, Ambulance 120, Brandweer 123

Nederlandse ambassade: Er is geen Nederlandse ambassade in Guatemala.

Nederlandse ambassade Costa Rica: Oficentro Ejecutivo la Sabana, achter de Contraloría, Gebouw drie, derde verdieping, San José

Telefoon: +506 2296 1490

 

Bezienswaardigheden

Guatemala is op het gebied van cultuur, natuur, geschiedenis en klimaat enorm divers. De oude hoofdstad Antigua, de Chichicastenangomarkt en de stad Quetzaltenango bieden een kijkje in het dagelijks leven en de geschiedenis van Guatemala. De Mayabouwwerken zijn een absolute must, Tikal is een bijzonder mooi complex van Mayaruines en de grootste Mayastad in Guatemala. Daarnaast is het een aanrader om een vulkanentour te doen en te genieten op een bootje op het Atitlanmeer. Met vliegtickets naar Guatemala staat er een bijzondere en gevarieerde reis op de planning.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.