Kaart

Vliegtickets Iran - Skyscanner

Iran, ook vaak Perzië genoemd, is een islamitisch land in Zuidwest-Azië met een rijke geschiedenis die terug gaat tot de zesde eeuw voor onze jaartelling. Alhoewel vliegtickets Iran niet bij veel reizigers op het verlanglijstje staan, herbergt dit land talloze indrukwekkende bezienswaardigheden die Iran tot een unieke vakantiebestemming maken.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen om Iran te bezoeken. Een visum voor Iran dient minimaal één maand voor vertrek te worden aangevraagd bij de ambassade van Iran, waarbij een boekingsverklaring of vliegtickets Iran dienen te worden overlegd. Na uw reis naar Iran dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

Iran is een groot land met verschillende klimaten, waaronder een woestijnklimaat in het noorden en een subtropisch klimaat in het zuidoosten. Indien u de koude en hitte zoveel mogelijk wilt mijden kunt u het beste in de lente of herfst een bezoek brengen aan Iran.

Vervoer

In Iran is de bus en minibus het meest gebruikte vervoermiddel, maar voor lange afstanden kunt u ook gebruik maken van de trein of binnenlandse vluchten. Een auto huren is vrijwel niet mogelijk in Iran.

Openingstijden

Winkels: geopend zaterdag tot en met donderdag van 10:00 tot 21:00 en op vrijdag en nationale feestdagen van 9:00 tot 20:00.

Restaurants en cafés: vaak open van 8:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca. Op vrijdag zijn sommige horecagelegenheden gesloten.

Banken: geopend zaterdag tot en met woensdag van 7:30 tot 14:00 en op donderdag van 7:30 tot 12:00. In grote steden zijn banken doordeweeks vaak wat langer open.

Fooien

Het is niet gebruikelijk om fooien te geven in Iran. Alleen in hele chique restaurants wordt 10% service in rekening gebracht en daar bovenop wordt 10% fooi verwacht. Als u gebruik maakt van een taxi kunt u eventueel het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 110 (politie), 115 (ambulance), 125 (brandweer).

Nederlandse ambassade: No. 7 Sonbol, Tehran 11155-138. Tel.: (+98) 21 2366 0000.

Bezienswaardigheden

Mede als gevolg van de vele oorlogen die het land de afgelopen decennia heeft geteisterd is Iran nog vrij onontgonnen toeristisch gebied. Indien u vliegtickets

Iran boekt landt u waarschijnlijk in de hoofdstad Teheran, een historische stad die zeker een paar dagen van uw vakantie waard is. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Teheran behoren de paleizen van de Sjah, het Nationaal Museum, de Grote Bazaar, het Golestan paleis en de moderne Borj-e Azadi (Vrijheidspoort). Vanuit Teheran kunt u vervolgens een binnenlandse vlucht nemen naar diverse beroemde toeristische trekpleisters, waaronder de heilige stad Mashad, de Sahoolan watergrot, de indrukwekkende stad Shiraz, de Shalmash waterval, de ruïnes van Persepolis en het Kavir Nationaal Park. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.