Kaart

Vliegtickets Manaus

Manaus is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Amazonas en ligt in het hart van de Amazone, tussen de rivieren de Rio Negro en de Rio Solimões. Deze stad aan de rand van de Braziliaanse jungle is vooral bekend vanwege het ecotoerisme, want veel buitenlandse bezoekers trekken vanaf Manaus het regenwoud van de Amazone in om de prachtige natuur te bewonderen. Het weer in Manaus is het gehele jaar door warm en vochtig met een gemiddelde temperatuur van 26 C, maar gelukkig valt het WK 2014 tijdens de droogste periode van het jaar.

Als u tijdens het WK voetbal een bezoek brengt aan Manaus is het zeer aan te raden om als het even kan een paar dagen langer te blijven, want een tochtje door het prachtige Amazonegebied mag u zeker niet missen. Ook in Manaus zelf is van alles te zien, zoals bijvoorbeeld het imposante operagebouw de Teatro Amazonas, de al sinds 1882 bestaande overdekte markt de Mercado Adolpho Lisboa en het prachtige stadspark de Parque do Mindú. Mocht u het wat te warm vinden om door de stad te lopen dan kunt u neerstrijken op een van de vele terrasjes in de stad, waar een lokaal biertje gemiddeld R$ 5,00 (€ 1,65) kost en een internationaal biertje ca. R$ 9,00 (€ 3,00). Alle voetbalwedstrijden voor het WK Brazilië worden gehouden in het Vivaldo Lima stadion, beter bekend als het Vivaldão.

Indien u gaat vliegen naar Manaus zult u altijd een of meerdere keren moeten overstappen want er zijn geen rechtstreekse vluchten Manaus verkrijgbaar vanaf Amsterdam. Vliegtickets Manaus waarbij u één keer dient over te stappen zijn onder andere verkrijgbaar via KLM (overstappen in Sao Paulo). Bent u op zoek naar een goedkoop vliegticket Manaus voor het WK voetbal 2014 dan kunt u ook met meerdere tussenstops naar Manaus vliegen, bijvoorbeeld met British Airways (overstappen in Londen en Miami) of TAP (overstappen in Lissabon en Sao Paulo).

Eduardo Gomes International Airport, de luchthaven van Manaus, heeft dankzij het WK 2014 Brazilië een ware metamorfose ondergaan en is vanaf het centrum gemakkelijk per openbaar vervoer of taxi te bereiken. In het centrum vindt u talloze hotels, waarbij u kunt kiezen uit zowel luxe vijfsterren resorts, comfortabele middenklasse hotels als goedkope pousada’s. Wat voor hotel u ook wenst, een hotel Manaus heeft u eenvoudig en snel geboekt via Skyscanner.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Manaus

Veelgestelde vragen

Er zijn 2 vliegvelden in Manaus: Manaus en Ponta Pelada.
Delta, Qatar Airways, KLM, MAP Linhas Aéreas, GOL Linhas Aéreas, Virgin Atlantic, Azul Airlines en Avior Airlines hebben directe vluchten naar Manaus.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Manaus is april.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.