Kaart

Azul Airlines

Azul Airlines, officieel Azul Linhas Aéreas Brasileiras S/A geheten maar vaak ook Azul Brazilian Airlines of simpelweg Azul genoemd, is een Braziliaanse luchtvaartmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Sao Paulo. Azul bestaat sinds 2008 en vliegt tegenwoordig naar ruim 107 binnenlandse en internationale bestemmingen in Brazilië, Argentinië, Bolivia, Frans-Guyana, Portugal, de Verenigde Staten en Uruguay. De belangrijkste hubs van Azul zijn Tancredo Neves International Airport in Belo Horizonte, Viracopos International Airport in Sao Paulo en Gilberto Freyre International Airport in Recife. Azul Airlines is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer JetBlue Airways, United Airlines en TAP Air Portugal. Het frequent flyer programma van Azul Airlines heet TudoAzul.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Azul Airlines

Inchecken Azul Airlines

Bij Azul Airlines kun je op verschillende manieren inchecken. Het snelst en eenvoudigst is om online of via de app van Azul op je smartphone in te checken, dit kan bij alle binnenlandse vluchten al vanaf 72 uur tot 90 minuten voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig en bij internationale vluchten meestal vanaf 24 uur tot 90 minuten voor vertrek. Nadat je online hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Zodra je ingecheckt hebt ga je naar het vliegveld, waar je je eventuele ruimbagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Azul Airlines. Op het vliegveld inchecken kan natuurlijk ook, loop daarvoor naar een van de incheckbalies van Azul Airlines. Het wordt aangeraden om altijd minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, met name op drukke luchthavens zoals die van Sao Paulo, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd kosten.

Bagage Azul Airlines

Als je gaat vliegen met Azul Airlines mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 10 kilo weegt en een maximale omtrek (l + b + h) van 155 cm heeft, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Het meenemen van handbagage is bij Azul altijd gratis, mits deze aan de genoemde eisen voldoet. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken hangt af van de route die je vliegt en het type ticket dat je hebt gekocht. Op binnenlandse vluchten dien je als je een vliegticket met het Azul tarief hebt geboekt altijd een toeslag te betalen voor het inchecken van ruimbagage, de kosten bedragen R$ 40,00 per stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo als je de ruimbagage via de website, het callcenter of de app van Azul bijboekt, en R$60,00 als je de ruimbagage pas op het vliegveld bijboekt. Vlieg je met het Azul Mas tarief dan mag je op binnenlandse vluchten altijd 1 stuk bagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken. Op vluchten van/naar de Verenigde Staten, Europa, Cayenne en Zuid-Amerika (Buenos Aires, Punta del Este, Montevideo) geldt dat je in de Economy Class maximaal 2 stuks ruimbagage van 23 kilo elk gratis mag inchecken en in de Business Class maximaal 3 stuks van 23 kilo elk. Voor passagiers die met een baby tot 2 jaar reizen en TudoAzul eliteleden gelden ruimere bagagevrijstellingen. Neem je meer bagage mee dan in jouw situatie toegestaan is, dan dien je altijd bij te betalen. Het is goedkoper als je deze extra bagage vooraf bijboekt, doe je dit pas op de luchthaven dan betaal je een veel hoger tarief.

Stoelen reserveren Azul Airlines

Voor het reserveren van een stoel dien je bij Azul Airlines altijd te betalen als je een vliegticket in het Azul (binnenlandse vluchten) of Economy (internationale vluchten) tarief hebt geboekt, de tarieven zijn afhankelijk van je tickettype en de route die je vliegt en starten bij R$20,00 voor een standaard stoel op binnenlandse vluchten. Heb je een ticket in het Azul Mas of Business tarief geboekt, dan is het reserveren van een standaard stoel gratis. Vlieg je in de Economy Class en heb je behoefte aan extra beenruimte, dan kun je Espaço Azul stoelen boeken, welke zich vooraan in het vliegtuig bevinden en maar liefst 86 cm beenruimte hebben. Het tarief voor deze stoelen start bij R$25,00

Boekingskosten Azul Airlines

Bij Azul Airlines worden er als je online boekt geen boekingskosten in rekening gebracht. Je kunt je vliegticket betalen met alle gangbare creditcards, zoals MasterCard en Visa.

Service aan boord

Op binnenlandse vluchten dien je bij Azul Airlines voor alle drankjes, snacks en lichte maaltijden te betalen. Wil je tijdens je vlucht graag een maaltijd gebruiken, dan kun je deze vooraf online bestellen. Neem je een internationale vlucht, dan zijn alle drankjes, snacks en maaltijden gratis, waarbij je in de Economy Class afhankelijk van je vluchtduur één of twee warme maaltijden krijgt aangeboden en in de Business Class à la carte maaltijden. Aan boord van alle vluchten van Azul Airlines kun je genieten van inflight entertainment, welke in zowel de Economy Class als de Business Class via een persoonlijk videoscherm wordt aangeboden. Op binnenlandse vluchten kun je bovendien tijdens je vlucht live televisie kijken. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine van Azul, dat boordevol tips en interessante wetenswaardigheden staat.

Punctualiteit Azul Airlines

De punctualiteit van Azul is goed te noemen, het punctualiteitspercentage bedroeg in de periode van oktober 2016 tot september 2017 volgens statistisch bureau OAG ca. 84,6%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.