Kaart

Gol

Gol, officieel Gol Linhas Aéreas Inteligentes geheten, is een Braziliaanse budgetmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Sao Paulo. De prijsvechter wordt beschouwd als de grootste budgetmaatschappij van Zuid-Amerika en is na LATAM Brazil ook de grootste luchtvaartmaatschappij van Brazilië. Gol vliegt naar zowel binnenlandse als internationale bestemmingen, waaronder Brasilia, Buenos Aires (Argentinië), Santa Cruz de la Sierra (Bolivia), Santiago (Chili), Punta Cana (Dominicaanse Republiek) en Paramaribo (Suriname). Gol is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer KLM, Alitalia en Delta Airlines.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Gol

Inchecken Gol

Bij Gol kun je op verschillende manieren inchecken. Het snelst en eenvoudigst is om online, via de app van Gol op je mobiele telefoon of via het officiële Twitter account van Gol in te checken, dit kan bij de meeste vluchten al vanaf 24 uur of nog eerder voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig. Nadat je online, via je smartphone of via Twitter hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Zelf online of via je mobiel of Twitter inchecken is bij binnenlandse vluchten mogelijk tot 40 minuten (als je geen ruimbagage meeneemt) of 1 uur (als je ruimbagage meeneemt) voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig en bij internationale vluchten tot uiterlijk 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt ga je naar het vliegveld, waar je je eventuele ruimbagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt of de Express Baggage Service, welke te vinden is op de vliegvelden Congonhas (São Paulo), Santos Dumont (Rio de Janeiro), Florianópolis (Santa Catarina) and Goiânia (Goiás). Op het vliegveld inchecken kan natuurlijk ook, loop daarvoor naar een van de incheckbalies of self service kiosken van Gol.

Bagage Gol

Als je gaat vliegen met Gol mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 10 kilo weegt en niet groter is dan 40 x 25 x 55 cm. Daarnaast mag je maximaal 1 persoonlijk item mee aan boord nemen, zoals een handtasje, kleine laptoptas, camera of babytas. Als je met het Light-tarief (niet beschikbaar op vluchten die buiten Brazilië beginnen en op de website van Uruguay) vliegt dien je voor het inchecken van ruimbagage altijd en toeslag te betalen. De tarieven hiervoor zijn afhankelijk van hoeveel stuks bagage je meeneemt, je bestemming en hoe je de bagage bijboekt (als je vooraf online bijboekt krijg je 50% korting). Vlieg je met het Plan Ahead of Flexible-tarief dan mag je gratis 1 stuk bagage van maximaal 23 kilo inchecken. Reizigers die het Gol Premium-tarief hebben betaald mogen zelfs 2 stuks bagage van elk maximaal 23 kilo zonder extra kosten meenemen. Voor passagiers met een Smiles-kaart (Silver, Gold, Diamond en Platinum) gelden ruimere bagagevrijstellingen. Op de website van Gol kun je gebruik maken van een handige calculator om te berekenen hoeveel bagage jij op jouw vlucht gratis mag meenemen. Neem je meer bagage mee dan in jouw situatie toegestaan is, dan dien je altijd bij te betalen. De tarieven worden daarbij berekend per passagier en per segment. Voor stukken bagage die zwaarder zijn dan 23 kilo dient overbagage betaald te worden, deze worden per kilo overbagage berekend.

Stoelen reserveren Gol

Het reserveren van een standaardstoel is bij Gol altijd gratis. Voor voorkeursstoelen (stoel met extra beenruimte, stoel bij het raam, stoel naast lege stoel) dient altijd extra betaald te worden. De tarieven hangen af van de bestemming en worden per vliegsegment berekend. Voor voorkeursstoelen op vluchten naar bestemmingen in Zuid-Amerika, Aruba, Bogotá en Punta Cana betaal je R$30 of $15, voor voorkeursstoelen op vluchten naar Santo Domingo of bestemmingen in de Verenigde Staten betaal je $50, en op vluchten van Brazilië naar de Verenigde Staten betaal je $100.

Boekingskosten Gol

Bij Gol hoef je als je online boekt geen boekingskosten te betalen. Boek je via de telefonische klantenservice of een kantoor of reisagent van Gol, dan wordt er over het totaalbedrag 10% aan boekingskosten berekend, met een minimum van R$40.

Service aan boord

Op vluchten van Brazilië naar het Caribisch gebied, de Verenigde Staten en Venezuela (en vice versa) worden er aan boord gratis drankjes, snacks en lichte maaltijden geserveerd. Op binnenlandse vluchten (met uitzondering van de Gol Air Shuttle tussen Sao Paulo en Rio de Janeiro) en vluchten binnen Zuid-Amerika dien je voor alle catering te betalen. Je kunt daarbij kiezen uit onder meer sandwiches, snacks, warme dranken, bier, frisdrank en sappen. De kosten variëren van R$5 voor een drankje tot R$13 voor een sandwich. Aan boord kun je zowel contant als met creditcard betalen. Op vluchten van Gol wordt geen inflight entertainment aangeboden, je kunt dus het beste je eigen tablet, laptop of een boek meenemen. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine GOL Magazine, dat boordevol tips en interessante wetenswaardigheden staat.

Punctualiteit Gol

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Gol.

GOL Linhas Aéreas

3,5/5
Gebaseerd op 12052 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.