Kaart

Vliegtickets Puerto Rico - Skyscanner

Het Caribische eiland Puerto Rico ligt tussen de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan. Het landschap van dit tropische eiland is gevarieerd, van witte zandstranden met wuivende palmen tot bergen en woestijngebieden zijn er te vinden. Ook zijn er suikerrietplantages, tabaksvelden en bananenplantages op het eiland. Daarnaast zijn er talloze prachtige plekken te ontdekken op dit mooie eiland. Met vliegtickets naar Puerto Rico is een tropische vakantie een feit.

 

Vervoer

De hoofdstad San Juan heeft een metrolijn die reizigers gemakkelijk naar de verschillende hot spots brengt. Op het hele eiland zijn taxi's en huurauto's goede vervoersmiddelen voor korte en langere afstanden. Kies altijd voor de witte taxi's met het officiële logo en Taxi Turistico op de deur. Naast de metro in San Juan is het openbaar vervoer in Puerto Rico niet erg goed geregeld. Het nemen van een taxi of huurauto verdient de voorkeur om snel en gemakkelijk over het eiland te reizen.

 

Visum

Europese vakantiegangers stappen over het algemeen over in de Verenigde Staten wanneer ze naar Puerto Rico reizen. Naast een Nederlands paspoort wat nog geldig is bij vertrek uit het land en vliegtickets naar Puerto Rico is in veel gevallen een visum nodig. Sommige vliegtuigmaatschappijen werken met het 'visa waiver program', dan hoeven reizigers die korter dan 90 dagen in het land verblijven geen visum aan te vragen. Wel moeten toeristen zich vooraf registreren om aan te geven dat ze naar de Verenigde Staten reizen. Deze registratie bestaat uit een simpele vragenlijst.

 

Seizoen

Puerto Rico wordt niet voor niks een tropisch eiland genoemd, het land kent een tropisch zeeklimaat waardoor de temperaturen het gehele jaar niet onder de 25 graden komt. Er kan neerslag vallen, vooral in het noorden valt neerslag. In de maanden juni tot en met november kunnen er orkanen voorkomen. De beste maanden om vliegtickets naar Puerto Rico te boeken zijn januari tot en met mei, in deze periode worden het regenseizoen en orkaanseizoen vermeden.

 

Openingstijden

Banken en winkels hebben gevarieerde openingstijden. De meeste banken en winkels hanteren een middagsluiting ongeveer tussen 12:00 uur en 15:00 uur, al kunnen deze tijden varieren. De openingstijden zijn meestal van 10:00 uur en 19:00 uur met een sluiting in de middag. De postkantoren in San Juan zijn doordeweeks van 7:30 uur tot 16:30 uur en op zaterdag van 8:30 uur tot 12:00 uur geopend.

 

Fooien

Het is in restaurants en bars in Puerto Rico gebruikelijk om een fooi van ongeveer 15% te geven. Hotelpersoneel als kamermeisjes en kruiers verwachten een kleine bijdrage van ongeveer één tot twee Dollar.

 

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 911

Nederlandse ambassade in de Verenigde Staten: 4200 Linnean Ave. NW, Washington, D.C. 20008

Telefoon: +1 202-244-5300

 

Bezienswaardigheden

Het subtropische regenwoud El Yunque is absoluut de moeite van een bezoekje waard. Daarnaast leent het landschap van Puerto Rico zich heel goed voor mooie wandelingen en een ritje met een huurauto. Een van de langste ziplines ter wereld is te vinden in Puerto Rico, voor avontuurlijke reizigers is La Bestia in Toro Verder een aanrader. Actieve toeristen kunnen hun hart ophalen met watersporten als kayakken. Toeristen die graag wat van de Puerto Ricaanse cultuur willen zien zijn goed af in Old San Juan, Tibes Ceremonial Centre of het fort op Fuerte de Vieques. Ook is het mogelijk om met een ferry naar een van de vele onbewoonde eilanden te gaan.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.