Kaart

Vliegtickets Seattle vergelijken op Skyscanner

Vliegtickets Seattle

Vliegen naar Seattle brengt u naar de geboorteplaats van Boeing, Microsoft en de koffieketen Starbucks. Omringd door water en bergen is Seattle één van de mooist gelegen steden van Amerika. De glinsterende wolkenkrabbers, verse vismarkten, muziekclubs en het prachtige uitzicht op Mount Rainier maken van Seattle een memorabele stedentrip bestemming. 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen toeristenvisum nodig voor een verblijf tot 90 dagen. Wel is een Elektronische Reistoestemming (ESTA) verplicht voor alle reizigers die naar of via de Verenigde Staten reizen. Daarnaast zijn een doorreisticket of retourticket verplicht.  

Seizoen Over het algemeen hebben de maanden mei, juni, september en oktober een lichte voorkeur. De temperatuur is op de meeste plekken aangenaam, de tickets wat goedkoper en in de lente pik je de langste dagen mee. In de zomer is het vrij warm met gemiddeld 28 graden Celsius. 

Vervoer

Het verkeer in Seattle is druk en parkeren is duur. Hierdoor raden wij het af om zelf met de auto op pad te gaan. Het beste kunt u zich verplaatsen met de uitstekend geregelde stadsbus die van 06.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds gratis is! In het weekend maakt u onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer met de handige Regional Day Pass. Ook taxi's zijn betrouwbaar, maar uiteraard duurder. Met haar vele fietspaden is Seattle bovendien een van de meest fietsvriendelijke Amerikaanse steden. Stap dus ook een dagje op de pedalen om de stad te verkennen! 

Openingstijden

Banken: gewoonlijk van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:00 uur. Sommige banken zijn ook geopend op zaterdagen tussen 9:30 en 12:00 uur.

Winkels: gewoonlijk van maandag t/m zaterdag tussen 9:30 en 18:00 uur. Sommige winkels zijn dag en nacht open. Winkelcentra en warenhuizen zijn vaak open tot 21:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:30 uur.  

Fooien

Bedieningsgeld is vaak niet bij de restaurantrekening inbegrepen. Vanwege de lage lonen van restaurantpersoneel is het gebruikelijk om een fooi van 10 tot 20% te geven. Gidsen en taxichauffeurs tipt u met 10 tot 15% en portiers en kruiers verwachten circa 1 tot 2 dollar per dag voor hun service. 

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 911

Nederlands Consulaat: Netherlands Consulate in Seattle, Karman Executive Center 40, Lake Bellevue, Suite 100 Bellevue Washington 98005 United States. Telefoon: (+1) 425-637-3050, e-mail: seattle@ncla.org ppmhageman@aol.com  

Bezienswaardigheden Seattle

De wijken Lake Union en het Lake Washington Ship Canal verdelen de stad in noord en zuid. Belltown is een wijk in opkomst met diverse winkeltjes en trendy restaurantjes en het Olympic Sculpture Park, waar natuur en kunst samenkomen. Ook vind je hier een van de beste restaurants van Seattle: Flying Fish. De wijk ligt vlakbij Pike Place Market, de oudste boerenmarkt van de V.S. Koop hier leuke souvenirs zoals traditionele houtsnijwerken en mooie sieraden, maar ook is er een enorme keuze uit lokale jam, chocolade, koffie of verse vis of zeevruchten. De vis wordt speciaal verpakt voor de reis naar huis! 

Wandel langs de waterrand over de Magnolia Boulevard met prachtig uitzicht over Puget Sound, de Olympic Mountains en de 4000 meter hoge berg Mount Rainer. Vergeet niet het Discovery Park mee te pikken. Dit is het grootste park van de stad waar talloze dieren leven en waar de inwoners gezellig samenkomen voor een picknick. 

Ervaar de oudste wijk van Seattle onder de grond tijdens de Underground Tour, bezoek het futuristische Experience Music Project Museum – een gebouw vol bijzondere muziekweetjes - en drink een kop koffie op 184 meter hoogte in het ronddraaiende restaurant van de Space Needle. Ook de Public Library met zijn 1,5 miljoen boeken geeft spectaculaire uitzichten naar de bergen en de Stille Oceaan.

Een van de populairste buurten is Capitol Hill en Broadway is hét uitgaanscentrum, waar veel locals komen. Door East John Street kun je heerlijk wandelen langs boekenwinkels, koffiehuisjes en hier is een ruime keuze uit talloze etnische keukens. In Seattle kunt u heerlijk shoppen. Naast talloze wereldwijde ketens en designboetiekjes in het centrum, moet u ook zeker Chinatown bezoeken voor Aziatische producten. 

Tip: van 10 juli tot 8 augustus vindt jaarlijks de Sea Fair plaats met watervliegtuigjes, parades en boten. Een van de onderdelen is de 'Milk Carton Derby': jong en oud racen op zelf gemaakte melkpakvlotten op Green Lake! 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Seattle

Veelgestelde vragen

Er zijn 3 vliegvelden in Seattle: Seattle / Tacoma International, Seattle Lake Union SPB en Seattle Boeing Fld.
Delta, Gulf Air, Singapore Airlines, KLM, Air New Zealand, Norwegian, Kenmore Air en GOL Linhas Aéreas hebben directe vluchten naar Seattle.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Seattle is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.