Kaart

Saudi Airlines

Saudi Airlines, ook vaak Saudi Arabian Airlines of simpelweg Saudia genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Jeddah. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1945 en vliegt tegenwoordig naar ruim 127 bestemmingen in Europa, Afrika, Azië en Noord-Amerika waaronder Los Angeles, Delhi, Dubai, Londen en Mumbai. Saudi Airlines is aangesloten bij de luchtvaartalliantie SkyTeam en heeft daarnaast codeshare agreements met onder meer Oman Air en Royal Air Maroc. Saudia heeft één dochtermaatschappij, te weten de prijsvechter Flyadeal.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Saudi Airlines

Inchecken Saudi Airlines

Wie met Saudi Airlines gaat vliegen kan uitsluitend op de luchthaven inchecken, het is dus (nog) niet mogelijk om online of via je mobiele telefoon in te checken. Neem je een binnenlandse vlucht, dan dien je uiterlijk 2 uur voor vertrek op de luchthaven te zijn, en neem je een internationale vlucht dan dien je uiterlijk 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op het vliegveld te zijn. Bij binnenlandse vluchten sluit de incheckbalie 45 minuten voor vertrek en bij internationale vluchten 1 uur voor vertrek. Neem je een binnenlandse vlucht dan dien je uiterlijk 15 minuten voor vertrek bij de gate te zijn en bij internationale vluchten 20 minuten voor vertrek. Kom je te laat bij de incheckbalie of gate dan loop je het risico dat je niet meer mee kan op je vlucht en dat je vliegticket ongeldig wordt verklaard.

Bagage Saudi Airlines

Als je met Saudi Airlines vliegt en een ticket in de Guest Class (Economy) hebt gekocht mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 7 kilo weegt en een maximale omtrek (l + b + h) heeft van 115 cm (inclusief wielen, handvaten en zijvakken). Daarnaast mag je ook nog kleine persoonlijke accessoires bij je hebben, zoals een paraplu, laptop of handtasje. Vlieg je in de First of Business Class, dan mag je 2 stuks handbagage meenemen waarvan de één een maximale omtrek van115 cm mag hebben en de ander een maximale omtrek van 100 cm. Het totale gewicht van de handbagage mag in deze vliegklassen niet groter zijn dan 9 kilo. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en je frequent flyer status. Vlieg je in de Guest Class dan bedraagt je bagagevrijstelling 1 stuk ruimbagage van maximaal 25 kilo en vlieg je in de Business of First Class dan bedraagt deze 2 stuks van maximaal 25 kilo elk. Voor alle ruimbagage geldt dat deze elk een maximale omtrek mogen hebben van 158 cm. Voor reizigers die met een baby tot 2 jaar reizen en/of in het bezit zijn van een All Saudia Alfursan (Gold/Silver) of SkyTeam (Elite Plus / Elite) kaart gelden ruimere bagagevrijstellingen. Neem je meer bagage mee dan voor jouw situatie is toegestaan, dan dien je overbagage te betalen. Raadpleeg de website van Saudi Airlines als je precies wilt weten hoeveel bagage je mag meenemen op jouw vlucht en wat de overbagagetarieven zijn.

Stoelen reserveren Saudi Airlines

Tijdens het boeken van je Saudi Airlines vliegtickets kun je een stoel reserveren. Boek je een binnenlandse vlucht, dan zijn stoelreserveringen altijd gratis. Op internationale vluchten dien je alleen voor het reserveren van voorkeursstoelen (stoel met meer beenruimte of vooraan in het vliegtuig) extra te betalen.

Boekingskosten Saudi Airlines

Bij Saudi Airlines hoef je nooit boekingskosten te betalen en zij brengen ook geen transactiekosten in rekening als je betaalt met een creditcard. Wel dien je afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt te betalen voor ticketwijzigingen en -annuleringen.

Service aan boord

Op alle vluchten van Saudi Airlines zijn alle maaltijden, snacks en dranken gratis. Wat je krijgt aangeboden is afhankelijk van de duur van je vlucht. Op korte vluchten krijg je meestal alleen een drankje en een kleine versnapering geserveerd, op lange vluchten krijg je een warme driegangenmaaltijd, waarbij je afhankelijk van de route die je vliegt kunt kiezen uit zowel Westerse als Saoedi-Arabische gerechten. Geef je vanwege een dieet of religieuze voorschriften de voorkeur aan een speciale maaltijd, dan dien je dit uiterlijk 24 uur voor vertrek door te geven aan Saudi Airlines. Op alle lange afstandsvluchten biedt Saudi Airlines een gratis entertainmentprogramma aan dat aangeboden wordt via een persoonlijk videosysteem. Via dit systeem kun je films kijken en spelletjes spelen en tevens naar muziek luisteren. Daarnaast kun je het boordmagazine van Saudi Airlines lezen, dat zich in elke stoelzak bevindt. Ook heb je op alle internationale vluchten van Saudi Airlines de mogelijkheid om belastingvrije artikelen te kopen.

Punctualiteit Saudi Airlines

De punctualiteit van Saudi Airlines is redelijk tot goed te noemen, volgens de laatste cijfers van statistisch bureau OAG arriveerde 72,8% van alle vluchten van Saudi Airlines tussen oktober 2016 en september 2017 op tijd.

Saudia

3,5/5
Gebaseerd op 2886 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.