Kaart

Vliegtickets Slowakije - Skyscanner

Slowakije ligt in centraal Europa, tussen onder meer Tsjechië, Oostenrijk en Polen, en maakte tijdens het communistische tijdperk deel uit van de republiek Tsjecho-Slowakije. In Slowakije zijn talloze prachtige oude steden en sfeervolle dorpjes met adembenemende historische gebouwen te vinden. Daarnaast vindt u in dit voormalige Oostblokland mooie natuurgebieden en prachtige landschappen die bezaaid zijn met kastelen en paleizen. Zoek daarom nu naar goedkope vliegtickets Slowakije en ontdek zelf hoe prachtig het land is. 

Visum

Slowakije is lid van de Europese Unie, dus indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen.

Seizoen

In Slowakije zijn de zomers warm en de winters koud, waarbij vaak veel sneeuw valt. Indien u een rondreis door Slowakije wilt gaan maken kunt u het beste in de lente, zomer of herfst naar dit prachtige land op vakantie gaan. Het skiseizoen in Slowakije loopt van december tot maart.

Vervoer

In de hoofdstad Bratislava kunt u gebruik maken van bussen, trams en trolleybussen, die alle delen van de stad met elkaar verbinden. Buiten de hoofdstad zijn de bus en trein de beste optie, maar u kunt ook een auto huren.

Openingstijden

Winkels: meestal maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 tot 18:00. Sommige winkels hebben ruimere openingstijden en zijn ook op zondag open.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 of 11:00 tot 13:00 en van 19:00 tot 23:00. Nachtclubs zijn meestal wat langer open.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 

Fooien

In Slowakije is het gebruikelijk om in restaurants en taxi’s de rekening naar boven af te ronden. Van toeristen wordt soms verwacht dat zij ca. 10% fooi geven, maar dit bent u niet verplicht te doen.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse Ambassade: Frana Krala 5, 811 05 Bratislava 1, Slowakije. Tel.: +421 2 52625081.

Bezienswaardigheden

Slowakije is een perfecte vakantiebestemming voor wie cultuur en natuur met elkaar wil combineren.  Het landschap van Slowakije is namelijk zeer afwisselend, met hooggebergtes, uitgestrekte bossen en pittoreske dorpen en steden als Bardejov, Banská Štiavnica en Vlkolínec, en kastelen en kloosters als het kastelencomplex Spišský en de kloosters van Jasov, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ook voor de actieve vakantieganger heeft Slowakije veel te bieden, want in de mooie natuurgebieden van onder meer de Slowaakse Karst en het natuurpark Pieniny heeft u volop de ruimte om te fietsen, wandelen, klimmen, raften en paardrijden. Daarnaast telt Slowakije een aantal mooie skigebieden, zoals het Nationaal Park Hoge Tatra. Uiteraard mag een bezoek aan de hoofdstad Bratislava niet ontbreken als u naar Slowakije op vakantie gaat. In deze historische stad zijn namelijk veel bezienswaardigheden te vinden, zoals de oude burcht Bratislavský Hrad en het indrukwekkende SNP Museum, waar u alles te weten kunt komen over de Slowaakse nationale opstand tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.