Kaart

Vliegtickets vanaf Oslo vergelijken op Skyusca

Woont of verblijft u op dit moment in Noorwegen en zoekt u goedkope vliegtickets vanaf Oslo? Dan kunt u vliegen vanaf drie verschillende luchthavens, te weten Oslo Gardemoen, Oslo Rygge en Oslo Torp. Oslo Airport Gardemoen is de grootste luchthaven van Oslo en tevens van Noorwegen, en wordt voornamelijk gebruikt door luchtvaartmaatschappijen die naar Europese en intercontinentale bestemmingen vliegen. De andere twee luchthavens van Oslo worden vooral gebruikt door regionale luchtvaartmaatschappijen en prijsvechters.

Vervoer naar het vliegveld van Oslo

Alle luchthavens van Oslo zijn zeer goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. Indien u vanuit het centrum van Oslo naar Oslo Airport Gardemoen gaat kunt u het beste de Gardemoenlijn of de Flytoget Airport Express Train nemen. Daarnaast zijn er diverse stoptreinen en bussen die naar Oslo Airport Gardemoen rijden, waaronder de Oslo Airport Express Coach. Indien u met uw (huur)auto naar Gardemoen wilt reizen dient u vanuit het centrum van Oslo naar de E6 te rijden. Nadat u afslag N35 heeft genomen kunt u de borden naar het vliegveld volgen. Luchthaven Oslo Rygge, ook vaak Moss Airport Rygge genoemd, ligt op 60 kilometer afstand van het centrum van Oslo en is eenvoudig per (huur)auto te bereiken: rijd vanuit het centrum van Oslo naar de E6 en volg vervolgens de borden naar de luchthaven. Indien u de trein neemt dient u de Østfold Line te nemen en op station Rygge over te stappen op een bus of een taxi te nemen. U kunt ook de UniBuss nemen die vanuit het centrum van Oslo rechtstreeks naar de luchthaven Oslo Rygge rijdt. Vliegveld Oslo Torp, vaak ook Sandefjord Airport Torp genoemd, bevindt zich 110 kilometer ten zuiden van Oslo en is zowel per trein, bus als de auto te bereiken. Indien u voor het openbaar vervoer kiest dient u de Vestfold Lijn naar station Sandefjord te nemen en daar over te stappen op de bus of taxi. Daarnaast kunt u ook de Torp Expressen van UniBuss nemen, die dagelijks vanuit het centrum van Oslo naar de luchthaven Oslo Torp rijdt. Als u met uw (huur)auto naar de luchthaven wilt reizen dient u vanuit het centrum van Oslo naar de E18 te rijden en vervolgens de borden naar het vliegveld te volgen.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Oslo Airport Gardemoen wordt door diverse (inter)nationale luchtvaartmaatschappijen gebruikt, zoals KLM, Scandinavian Airlines, Norwegian Air Shuttle, British Airways, United Airlines, Thai Airways, Air France, Korean Air, Icelandair en Turkish Airlines, die naar bestemmingen vliegen als Parijs, Londen, Amsterdam, Newark en Bangkok. Daarnaast kunt u zowel vanuit Oslo Airport Gardemoen als vanuit Oslo Rygge en Oslo Torp met een groot aantal budgetmaatschappijen en charters, zoals Thomas Cook Airlines Scandinavia, Jet Time, SunExpress en Vueling, naar de meest uiteenlopende vakantiebestemmingen vliegen, variërend van Alicante, Malaga en Tenerife tot Cancun en Phuket.

Faciliteiten

Vooral op Oslo Airport Gardemoen zijn een groot aantal faciliteiten te vinden, zoals belastingvrije winkels, mode- en souvenirwinkels, cafés, restaurants, geldwisselkantoren, geldautomaten en diverse lounges. Op de kleinere luchthavens van Oslo is het aanbod wat beperkter, maar er is altijd wel een restaurant, winkeltje en geldautomaat te vinden.

Tip: Wilt u weten vanaf welke luchthaven in Oslo u het goedkoopste naar uw bestemming kunt vliegen? Vul dan in het zoekvenster bij luchthaven van vertrek ‘Oslo (Alle)’ in, dan laat Skyscanner u alle goedkope vluchten vanaf alle luchthavens in Oslo zien. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Oslo

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.