Kaart

Wideroe

Wideroe, formeel Widerøe's Flyveselskap AS geheten, is de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Scandinavië en gebruikt de luchthavens Sandefjord Airport, Torp, Bodø Airport, Tromsø Airport, Bergen Airport, Flesland en Oslo Airport Gardermoen als belangrijkste thuisbases. De Noorse luchtvaartmaatschappij, die sinds 1934 bestaat, vliegt naar meer dan 41 binnenlandse en 6 internationale bestemmingen, waaronder Stockholm, Göteborg, Oslo, Kopenhagen, Aberdeen en Newcastle. Wideroe is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codeshare agreement met Eastern Airlines.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Wideroe

Inchecken Wideroe

Bij Wideroe kun je zowel online als bij een incheckbalie of self service kiosk op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan vanaf 22 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig en is mogelijk op alle vluchten van Wideroe, en indien je reis begint bij een andere luchtvaartmaatschappij waarna je overstapt op Wideroe ook bij SAS, Blue1, Star Alliance partners, Skyways, Estonian, Air Baltic, Lufthansa, bmi British Midland International, LOT Polish Airlines en Austrian. Je instapkaart kun je nadat je online ingecheckt hebt uitprinten en je bagage kun je vervolgens vanaf minimaal 40 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig afgeven bij het bagage afgiftepunt van Wideroe op het vliegveld. Check je liever in op de luchthaven, dan kan je tot uiterlijk 20, 30 of 40 minuten (afhankelijk van je luchthaven van vertrek en/of route, raadpleeg voor de exacte uiterste inchecktijd de website van Wideroe) voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Het wordt echter wel aangeraden om met name op grote vliegvelden zoals Oslo Airport Gardermoen minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen. De gate sluit bij Wideroe vluchten altijd 15 minuten (korte binnenlandse vluchten) tot 20 minuten voor vertrek, instappen is daarna niet meer mogelijk.

Bagage Wideroe

Als je met Wideroe gaat vliegen mag je 1 stuk handbagage meenemen dat niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm en niet zwaarder is dan 8 kilo. Op sommige kleine vliegtuigen is er te weinig ruimte in de cabine voor grotere stukken handbagage (bv. rolkoffertjes), je dient in dat geval voor het instappen je handbagage op een kar naast de trap te zetten en dan staat je handbagage weer voor je klaar zodra je uitstapt (dit wordt ook wel Delivery at Aircraft genoemd). Bij Wideroe mag je altijd minimaal 1 stuk ruimbagage dat maximaal 23 kilo weegt en een maximale omtrek (l + b + h) heeft van 158 cm gratis inchecken. Reizigers met een Flex, Seniors of Full Flex tickets mogen maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek van 158 cm elk gratis inchecken. Passagiers die met een baby van 0 tot 2 jaar reizen mogen 1 extra stuk ruimbagage meenemen dat maximaal 23 kilo weegt en een maximale omtrek van 115 cm heeft. Als je meer ruimbagage bij je hebt dan voor jouw situatie is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. De overbagagetarieven zijn afhankelijk van je bestemming en worden berekend per stuk overbagage. Voor bijzondere bagage, zoals ski’s of een jachtuitrusting, dient altijd extra betaald te worden. Wil je weten hoeveel ruimbagage jij mag meenemen op jouw vlucht of wat de tarieven voor overbagage zijn, gebruik dan de handige bagagecalculator die de website van Wideroe te vinden is.

Stoelen reserveren Wideroe

Tijdens het boeken van je vliegtickets bij Wideroe kun je geen stoel reserveren, dit is pas mogelijk als je incheckt. Wil je graag naast je reisgezelschap zitten of in je favoriete stoel, check dan zo snel mogelijk na de opening van de incheckperiode in. Aan het reserveren van stoelen bij de nooduitgang zijn bijzondere voorwaarden verbonden, raadpleeg voor meer informatie de website van Wideroe.

Boekingskosten Wideroe

Voor vluchten die online zijn geboekt worden er bij Wideroe geen boekingskosten in rekening gebracht. Aan het wijzigen of annuleren van tickets kunnen wel kosten verbonden zijn, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt. Heb je een Full Flex ticket geboekt, dan is het wijzigen of annuleren van een vliegticket altijd gratis.

Service aan boord

Reis je binnen Scandinavië dan krijg je op vluchten die langer dan 45 minuten duren en worden uitgevoerd met een Dash 8-300 of Dash 8-Q400 toestel altijd gratis koffie en thee aangeboden. Daar naast kun je aan boord van deze vluchten snacks en andere dranken kopen. Vlieg je met een Dash 8-100 toestel, dan kun je aan boord uitsluiten koude dranken en snacks kopen. Op alle vluchten van/naar bestemmingen in Groot-Brittannië wordt gratis een lichte maaltijd en koffie en thee geserveerd. Wideroe biedt tijdens haar vluchten geen inflight entertainmentprogramma, dus als je je niet wil vervelen kun je dus het beste een tablet, laptop of boek meenemen. Heb je niets bij je, dan kun je het boordmagazine van Wideroe lezen dat zich in elke stoelzak bevindt.

Punctualiteit Wideroe

Er zijn geen recente punctualiteitscijfers bekend van Wideroe.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.