Kaart

Norwegian

Norwegian, officieel Norwegian Air Shuttle geheten, is een Noorse budgetmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in het plaatsje Fornebu in Noorwegen. De prijsvechter werd opgericht in 1993 en is tegenwoordig de twee na grootste budgetmaatschappij van Europa, de grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië en de acht na grootste luchtvaartmaatschappij van Europa. Naast vluchten binnen Scandinavië biedt de low-cost airline vluchten aan naar diverse Europese steden, waaronder Amsterdam en Londen, en talloze vakantiebestemmingen binnen Europa. Ook voert Norwegian ook diverse intercontinentale vluchten uit, onder meer naar New York City, Las Vegas en Bangkok.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Norwegian?

Norwegian check in

Bij Norwegian kun je op verschillende manieren inchecken. Het snelst en eenvoudigst is om online of via de Travel Assistant App van Norwegian op je mobiele telefoon in te checken, dit kan vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig. Nadat je online of via je smartphone hebt ingecheckt kun je ervoor kiezen om je instapkaart naar je te laten versturen via sms of e-mail, waarna je hem kunt uitprinten. Je kunt je instapkaart ook uploaden naar je mobiele telefoon of opslaan in de Travel Assistant App van Norwegian. Zodra je ingecheckt hebt kun je naar de luchthaven gaan, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Norwegian. Zelf online of via je mobiel inchecken is niet mogelijk vanaf sommige luchthavens of als je met bijzondere bagage reist (bijv. sportuitrusting, huisdieren of muziekinstrumenten), als je speciale assistentie nodig hebt of als een minderjarig kind alleen reist. In dat geval, en als je niet online of via je mobiele telefoon kunt inchecken, kun je ook op de luchthaven inchecken. De incheckbalies en self service kiosks van Norwegian sluiten 60 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

Ruim- en handbagage Norwegian

Als je gaat vliegen met Norwegian mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 10 kilo (LowFare, Lowfare+ en Premium ticket) of 15 kilo (Flex en PremiumFlex ticket) weegt en niet groter is dan 55 x 40 x 23 cm. Een uitzondering geldt hierbij voor vluchten naar Dubai, als je naar deze bestemming vliegt mag je handbagage in alle gevallen niet meer dan 8 kilo wegen. Daarnaast mag je nog een persoonlijk item met een maximale afmeting van 25 x 33 x 20 cm (bv. een laptop-, hand- of aktetas) in de cabine meenemen. Als je met het LowFare tarief vliegt dien je voor het inchecken van ruimbagage altijd en toeslag te betalen, ook op intercontinentale vluchten. De tarieven hiervoor zijn afhankelijk van hoeveel stuks bagage je meeneemt, je bestemming, hoe je de bagage bijboekt (online of pas op de luchthaven) en het seizoen. Boek je 1 stuk bagage tot 20 kilo via de website, dan betaal je een toeslag van €9 tot €80 per vlucht per passagier. Boek je je ruimbagage pas bij op de luchthaven, dan wordt er €25 tot €100 per stuk bagage per vlucht in rekening gebracht. Vlieg je met het LowFare+ tarief dan mag je gratis 1 stuk bagage van maximaal 20 kilo inchecken, en vlieg je met het Flex, Premium of PremiumFlex-tarief dan mag je zelfs 2 stuks bagage van maximaal 20 kilo zonder extra kosten meenemen. Voor alle ruimbagage geldt, ongeacht het tarief waarin je vliegt, dat elk stuk bagage niet zwaarder mag zijn dan 32 kilo en niet lichter dan 2 kilo en dat het totale gewicht van alle ruimbagage niet meer dan 64 kilo mag wegen. Bovendien mag elk stuk ruimbagage een maximale omtrek hebben van 300 cm (250 x 79 x 112 cm).

Stoelreservering Norwegian

Reizigers die met het LowFare-tarief vliegen dienen voor het reserveren van een standaard of voorkeursstoel bij te betalen. De kosten hangen af van de bestemming en variëren van €9 tot €19 voor een standaard stoel bij Europese vluchten tot €35 op lange afstandsvluchten. Vlieg je in een hogere tariefklasse dan kun je gratis een standaard stoel reserveren. Wie geen stoel reserveert krijgt tijdens het inchecken gratis een standaard stoel toegewezen.

Boekingskosten Norwegian

Bij Norwegian dien je €18 per enkele reis aan boekingskosten te betalen. Daarnaast dien je een toeslag van €9 tot €18 te betalen als je onderweg dient over te stappen en betaal je een toeslag van 1,99% over het totaalbedrag als je met je creditcard betaalt.

Service aan boord

Of je aan boord op vluchten van Norwegian voor je eten dient te betalen hangt af van je bestemming en het tarief waarin je vliegt. Op alle niet-intercontinentale vluchten dien je voor alle drankjes, hapjes en lichte maaltijden te betalen. Op intercontinentale vluchten die je alleen voor je maaltijd, hapjes en drankjes te betalen als je met het LowFare tarief vliegt, je betaalt dan GBP 28 per persoon per maaltijdarrangement per vlucht, en daarnaast dien je te betalen voor drankjes en snacks. Vlieg je in een hogere tariefklasse, dan zijn alle drankjes, snacks en maaltijden op intercontinentale vluchten van Norwegian inbegrepen. Zowel op Europese als lange afstandsvluchten heb je aan boord van veel Norwegian toestellen de beschikking over inflight entertainment. Bij Europese vluchten gaat dat via de wifi aan boord, waarop je via je eigen smartphone, tablet of notebook kunt inloggen. Vervolgens kun je tegen betaling films kijken . Op lange afstandsvluchten kun je via een persoonlijk videoscherm films kijken, muziek luisteren en spelletjes doen en zelfs drankjes en snacks bestellen, die vervolgens door de stewardessen bij je stoel worden afgeleverd.

Punctualiteit Norwegian

De punctualiteit van Norwegian is goed te noemen. Van april 2016 tot maart 2017 bedroeg het punctualiteitspercentage van Norwegian Air Shuttle volgens het statistisch bureau OAG 82,2%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.