Kaart

Blue Air

Blue Air is de grootste luchtvaartmaatschappij van Roemenië en heeft haar hoofdkantoor in Boekarest gevestigd. De maatschappij is opgericht in 2004 en heeft Henri Coandă International Airport in Boekarest als belangrijkste thuisbasis. Blue Air wordt beschouwd als een low cost airline, maar in tegenstelling tot andere Europese budgetmaatschappijen zijn alle maaltijden, snacks en drankjes aan boord van Blue Air bij de meeste vluchten gratis. De Roemeense prijsvechter voert vluchten uit van en naar meer dan 70 bestemmingen in België, Cyprus, Frankrijk, Finland, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Portugal, Roemenië, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast voert Blue Air chartervluchten uit voor grote touroperators en reisbureaus, voornamelijk naar bestemmingen rond de Middellandse Zee.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Blue Air

Inchecken Blue Air

Op de website van Blue Air kun je gratis online inchecken. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten en vervolgens je bagage afgeven bij het bagage afgiftepunt van Blue Air op het vliegveld. Op sommige luchthavens van vertrek, waaronder Bologna, Constanta, Florence, Lissabon, Lyon, Palma de Mallorca en Pescara, is online inchecken niet mogelijk. Vertrek je vanaf een van deze steden, dan kun je gratis bij de incheckbalie van Blue Air op de luchthaven inchecken.

Bagage Blue Air

Bij Blue Air gelden diverse handbagageregels. Om te beginnen mag je slechts één stuk handbagage meenemen en die mag niet meer dan 10 kilo wegen. Daarnaast mag je handbagage niet groter zijn dan 20 x 34 x 55 cm. Naast deze handbagage mag je geen persoonlijke items zoals een een jas, fototoestel of laptop bij je dragen, je dient deze dus in je handbagage te op te bergen voordat je aan boord gaat. Als je handbagage niet voldoet aan de eisen brengt Blue Air je kosten voor overbagage in rekening. Voor het inchecken van ruimbagage dient bij Blue Air altijd betaald te worden. De prijs hangt af van hoeveel je ruimbagage weegt en het seizoen, en varieert van €12 tot €35 per stuk ruimbagage in het laagseizoen tot €16 tot €41 per stuk ruimbagage in het hoogseizoen. Elk stuk ruimbagage mag niet groter zijn dan 100 x 80 x 30 cm en niet meer dan 32 kilo wegen. Elke passagier mag maximaal 4 stuks ruimbagage inchecken.

Stoelen reserveren Blue Air

Voor het reserveren van stoelen dien je bij Blue Air apart bij te betalen, de kosten daarvan variëren per bestemming, de stoelkeuze en je reisperiode. Als je geen stoel reserveert wordt bij het inchecken gratis automatisch een stoel aan je toegewezen, het risico bestaat dan wel dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten. Als je wilt weten wat de kosten zijn van het reserveren van een stoel dien je in te loggen op de website van Blue Air. De beenruimte aan boord van Blue Air toestellen bedraagt ca. 82 cm, dit is gemiddeld iets royaler dan bij andere Europese budgetmaatschappijen.

Boekingskosten Blue Air

Als je boekt bij Blue Air betaal je geen boekingskosten. Wel dien je extra te betalen voor aanvullende diensten, zoals het reserveren van ruimbagage of een stoel. En wil je je ticket nadat je geboekt hebt wijzigen, bijvoorbeeld omdat je op een andere datum wil vliegen, dan dien je daar ook administratiekosten voor te betalen.

Service aan boord

Op de meeste vluchten van Blue Air zijn maaltijden, drankjes (zowel alcoholisch als niet-alcoholisch) en snacks geheel gratis, je hoeft hiervoor dus niet extra te betalen aan boord. Op korte vluchten krijg je sandwiches geserveerd, op langere vluchten warme maaltijden. Vlieg je met een lijnvlucht van / naar Boekarest of Sibiu, dan dien je voor maaltijden te betalen. Je dient in dit geval als je aan boord een maaltijd wil nuttigen uiterlijk 14 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken en voordat je ingecheckt hebt je gewenste maaltijd via het Blue Bistro menu in je boeking te reserveren. Je kunt daarbij kiezen uit 3 verschillende warme ontbijtmaaltijden en 3 verschillende warme lunchmaaltijden, en de kosten bedragen €7,50 (ontbijtmaaltijd) of €9,50 (lunchmaaltijd). De toestellen van Blue Air beschikken niet over een inflight entertainment systeem, het is dus raadzaam om je eigen computer, tablet of boeken en tijdschriften mee te nemen als je je niet tijdens je vlucht wil gaan vervelen.

Punctualiteit Blue Air

De punctualiteit van Blue Air is redelijk tot goed te noemen. Volgens de laatste punctualiteitscijfers van 2015 arriveerde 77% van alle Blue Air binnen 15 minuten van de geplande aankomsttijd.

Blue Air

4,0/5
Gebaseerd op 7983 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.