Kaart

Austrian Airlines

Austrian Airlines, vaak ook simpelweg Austrian genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk en een dochtermaatschappij van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Austrian heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Vienna International Airport, dat zich in het plaatsje Schwechat nabij Wenen bevindt. De luchtvaartmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance en voert vluchten uit naar ruim 130 bestemmingen wereldwijd, waaronder Amsterdam, Brussel, Parijs, Londen, Tel Aviv, Toronto en Washington.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Austrian Airlines

Austrian Airlines check in

Het handigste is om online of via de app van Austrian op je mobiele telefoon in te checken, dit kan bij de meeste vluchten vanaf 47 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt bent kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt. Kun je niet online of via je smartphone inchecken dan kan je uiteraard ook op het vliegveld inchecken, ga hiervoor naar een balie of incheckmachine van Austrian Airlines. Het wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op het vliegveld aanwezig te zijn, ook als je reeds online of via je mobiele telefoon hebt ingecheckt en een instapkaart hebt. De deadlines voor check-in en bagage afgifte verschillen per luchthaven van vertrek, en kunnen variëren van 30 tot 60 minuten. Raadpleeg de website van Austrian als je wilt weten welke deadlines voor jouw vlucht gelden.

Austrian Airlines handbagage en ruimbagage

Hoeveel bagage je bij Austrian Airlines mag meenemen in de cabine hangt af van je vliegklasse. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt en de maximale afmetingen van 55 x 40 x 23 cm heeft (voor opvouwbare kledingtassen geldt de maximale afmeting van 57 x 54 x 15 cm), en 1 accessoire (handtas, aktetas, laptoptas) die maximaal 40 x 30 x 10 cm groot is. Passagiers in de Business Class mogen 2 stuks handbagage meenemen van bovengenoemde afmeting, en 1 accessoire. De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je bestemming en tickettype.  Vlieg je met een Economy Light ticket, dan mag je geen gratis ruimbagage inchecken. Heb je een Economy Classic of Economy Flex ticket, dan mag je 1 stuk ruimbagage gratis inchecken dat maximaal 23 kilo weegt en waarvan de totale omtrek (l x b x h) niet groter is dan 158 cm. Vlieg je met een Business Class ticket, dan mag je 2 stuks ruimbagage inchecken die elk maximaal 32 kilo wegen en waarvan de totale omtrek (l x b x h) van elk van de stukken niet groter is dan 158 cm. Voor overbagage worden altijd kosten in rekening gebracht. Op de website van Austrian Airlines staat een handig overzicht waarop je kunt zien hoeveel hand- en ruimbagage jij in jouw situatie maximaal mag meenemen.

Stoelreservering Austrian Airlines

Austrian Airlines raadt aan om bij het boeken van je vliegtickets een stoel te reserveren als je de voorkeur geeft aan een bepaalde stoel of naast je reisgenoot wil zitten. Het reserveren van een standaard stoel kost €10 tot €25 per enkele reis, afhankelijk van je bestemming. Voorkeursstoelen (extra beenruimte, vooraan in het vliegtuig, etc.) zijn iets duurder en kosten €25 tot €100 per enkele reis, afhankelijk van je bestemming. Reizigers met een Economy Classic, Economy Flex of Business ticket mogen gratis hun stoel reserveren.

Boekingskosten

De boekingskosten die je bij Austrian dient te betalen zijn afhankelijk van hoe en vanuit welk land je boekt. Als je online boekt betaal je doorgaans tussen de €5 en €10 boekingskosten. Boek je je ticket via een kantoor of telefonische klantenservice dan worden er tussen de €25 en €60 boekingskosten in rekening gebracht.

Service aan boord

Op lange afstandsvluchten zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen in de prijs, ongeacht welke klasse je vliegt. Op Europese vluchten krijgen alleen passagiers in de Business Class een gratis maaltijd geserveerd, reizigers in de Economy Class kunnen indien gewenst vooraf een maaltijd bestellen voor €15. Drankjes zijn op Europese vluchten wel gratis in alle klassen. Op intercontinentale vluchten heb je bij Austrian Airlines de beschikking over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. Daarnaast kun je met je laptop of tablet inloggen op FlyNet, het gesloten wifi-systeem dat zich aan boord van veel Austrian toestellen bevindt. De stewards en stewardessen aan boord zullen er alles aan doen om het tijdens de vlucht naar je zin te maken, hun uitmuntende service is in 2016 zelfs beloond door Skytrax, die Austrian een onderscheiding gaf voor “Best Airline Staff in Europe”.

Punctualiteit Austrian Airlines

De punctualiteit van Austrian Airlines is zeer goed te noemen, van april 2016 tot maart 2017 bedroeg het gemiddelde punctualiteitspercentage volgens statistisch bureau OAG zo’n 83,6%.

Austrian Airlines

5,0/5
Gebaseerd op 151 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.