Kaart

Vliegtickets Bristol Internationaal

Bristol ligt in het zuidwesten van Engeland, aan de rand van Wales. Het stadje is zeer pittoresk, maar zeker niet ingeslapen dankzij de vele studenten die voor een bruisend uitgaansleven zorgen. Ook voor toeristen die het ‘echte’ Engeland willen proeven is Bristol een uitstekende bestemming, want de stad barst van de culturele en historische bezienswaardigheden en daarnaast telt Bristol veel gezellige restaurants en pubs. Kortom, met vliegtickets Bristol krijgt u alle ingrediënten voor een geslaagde stedenreis!

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeven geen visum aan te vragen om Bristol te bezoeken.

Seizoen

Het weer in Bristol lijkt erg op dat van Nederland, met milde natte winters en gematigde zomers. Elk seizoen is dus geschikt voor een stedentrip naar Bristol.

Vervoer

In Bristol kunt u gebruik maken van bussen, lokale treinen en taxi’s. Bristol is in 2008 uitgeroepen tot “England's first cycling city", omdat er in en rondom Bristol veel fietspaden te vinden zijn. Als u een weekendje naar Bristol gaat is het dus zeer aan te bevelen om een fiets te huren

Openingstijden

Winkels: meestal dagelijks open van 9:00 tot 18:00. Grote supermarkten, warenhuizen en winkelcentra zijn meestal tot 22:00 open.

Restaurants en cafés: meestal geopend van 11:00 tot 23:00. Nachtclubs gaan vaak rond 22:00 open en sluiten hun deuren om 2:00 of later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Fooien

In Bristol is het gebruikelijk om in restaurants en aan taxichauffeurs ca. 10% fooi geven. Daarnaast verwachten hotelbedienden en kappers een kleine fooi.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 999.

Nederlands consulaat: c/o Sam Smith Travel Ltd, 55 High Street Cowbridge, CF71 7AE. Tel.: +44844387 2378.

Bezienswaardigheden

In Bristol zijn veel prachtige historische gebouwen te vinden, die u herinneren aan het welvarende verleden van deze stad. Tot de topattracties van Bristol behoren de elegante vijftiende eeuwse in Gotische stijl gebouwde kerk van St. Maria en het statige Koopliedenhuis. Daarnaast zijn er in Bristol diverse musea te vinden, waaronder het Geologisch Museum, het Bristol City Museum and Art Gallery en het Observatorium, dat zich naast de Zoölogische en Botanische tuinen bevindt. Als u van muziek houdt dient u tijdens uw bezoek aan Bristol zeker een of meer beroemde of minder beroemde bands gaan bekijken, want

Bristol is de bakermat van veel bekende Engelse popgroepen, waaronder Glaxo Babies, the Pop Group en trip hop artiesten als Tricky, Portishead en Massive Attack, die het boegbeeld vormen van de “Bristol Sound”. Daarnaast telt Bristol diverse beroemde nachtclubs, zoals Fiddlers Club en BS3. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Bristol Internationaal

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Bristol: Bristol Internationaal.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, Kenya Airways, Alitalia, GOL Linhas Aéreas, Virgin Atlantic en BHAir hebben directe vluchten naar Bristol Internationaal.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Bristol Internationaal is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.