Kaart

Vliegtickets Ghana - Skyscanner

Zin in een luxe strandvakantie op een exotische bestemming? Kies dan voor vliegtickets Ghana en laat u eindeloos verwennen in een van de vele resorts die langs de kust van Ghana te vinden zijn. Daarnaast heeft Ghana enkele interessante bezienswaardigheden, reden genoeg dus om vliegtickets Ghana te boeken!

Vervoer

In Ghana rijden talloze bussen en minibusjes die u naar alle bestemmingen in het land brengen. Daarnaast heeft Ghana ook een spoorwegnetwerk dat plaatsen als Accra, Kumasi en Takoradi met elkaar verbindt, maar de trein doet er langer over dan de bus en bovendien is reizen met de trein een stuk duurder.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u een visum nodig om Ghana te bezoeken, u kunt dit visum aanvragen bij de ambassade van Ghana in Den Haag. Uw paspoort dient bij aanvraag van het visum nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

U kunt het beste tussen oktober en april naar Ghana op vakantie gaan, omdat dan de minste neerslag valt. Bovendien heeft u in deze periode minder last van muggen.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 21:00. Grote winkels, winkelcentra en warenhuizen zijn vaak wat langer en ook op zondag enige uren open.

Restaurants en cafés: de meeste horecagelegenheden zijn geopend van 7:00 of 8:00 tot tot 22:00 of nog later.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 18:30. Op zaterdag zijn veel banken geopend van 8:00 tot 13:00

Fooien

In Ghana is het gebruikelijk om het totaalbedrag naar boven af te ronden als u in een restaurant eet of een taxi neemt. Ook kruiers, liftjongens en kamermeisjes maakt u blij met wat kleingeld.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 191. (politie), 192./999. (brandweer), 193. (ambulance)

Nederlandse ambassade: 89 Liberation Road, Ako Adjei Interchange, Accra. Tel.: (+233) 30 2214350.

Bezienswaardigheden

Ghana is een perfecte vakantiebestemming als u op zoek bent naar een luxe strandvakantie met een exotisch tintje, want in Ghana treft u talloze luxe vakantieresorts die niets anders doen dan hun gasten eindeloos verwennen met

de beste service en de lekkerste gerechten. Tot de mooiste badplaatsen van Ghana behoren Busua en Dixcove, twee prachtige vissersdorpjes met heerlijke stranden die ook geliefd zijn bij surfers. Indien u ook nog wat bezienswaardigheden in Ghana wilt bezoeken kunt u uitstapjes maken naar onder andere de historische stad Cape Coast, het prachtige Nationale Park Mole en het typische Ghanese stadje Kumasi. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.