Kaart

Amsterdam - Accra

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Accra

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 369

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 5219 kilometer

6u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Accra

1 luchthaven

Indien u op vakantie naar Ghana gaat kunt u vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks naar de hoofdstad Accra vliegen. Op deze pagina leest u welke luchtvaartmaatschappijen vluchten van Amsterdam naar Accra aanbieden, hoe u van het vliegveld van Accra naar uw eindbestemming kunt reizen en andere informatie die nuttig is om te weten als u vliegtickets Accra gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Wie vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Accra wil vliegen is aangewezen op KLM, want dit is de enige luchtvaartmaatschappij die dagelijks directe vluchten uitvoert op deze route. Bent u op zoek naar goedkope vliegtickets Accra en vindt u het geen probleem om onderweg over te stappen dan kunt u ook indirecte vluchten van Amsterdam naar Accra overwegen, want luchtvaartmaatschappijen als Emirates, TAP Portugal, British Airways, Turkish Airlines, Egyptair, Delta Airlines en Royal Air Maroc hebben regelmatig aanbiedingen voor niet-rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Accra.

 

Paspoort en visum

Als u over de Nederlandse nationaliteit beschikt dient u een visum aan te vragen bij de ambassade van Ghana in Den Haag om naar Accra te vliegen. Uw paspoort dient bij aanvraag van het visum nog minimaal 6 maanden geldig te zijn, daarnaast dient u een boekingsverklaring of een kopie van uw vliegtickets te kunnen overleggen. Een visum voor Ghana dient binnen 3 maanden na aanvraag gebruikt te worden. Voor reizen naar Ghana geldt een verplichte vaccinatie voor Gele Koorts.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van plan zijn om van Amsterdam naar Accra te vliegen wordt aangeraden minimaal 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op het vliegveld, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Zodra u bent geland op Kotoka International Airport, zoals de luchthaven van Accra officieel wordt genoemd, dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de (shuttle)bushaltes, taxistandplaatsen of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk hoe u vanaf het vliegveld naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Ghana is het 2 uur vroeger dan in Nederland, mogelijk heeft u dus heel even last van een jetlag als u van Amsterdam naar Accra gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Accra duren ca. 6,5 uur, indirecte vluchten kunnen wel 10 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

De veiligste en meest comfortabele manier om van het vliegveld van Accra naar het centrum van de stad te gaan is met de taxi of een shuttlebus. Neemt u een taxi naar uw hotel in Accra, zorg er dan voor dat u uitsluitend gebruik maakt van officiële taxi’s die bij de officiële taxistandplaats buiten bij de aankomsthal staan te wachten. Ga niet in op aanbiedingen van taxichauffeurs die ongevraagd hun diensten aanbieden, u bent dan meestal namelijk veel duurder uit.

 

Praktische informatie

Ghana heeft een tropisch klimaat, met een gemiddelde dagtemperatuur die het gehele jaar door tussen de 24 C en 28 C ligt. Het regenseizoen loopt van april tot en met oktober. De prijzen in Ghana liggen een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.