Kaart

Vliegtickets Macedonie

Macedonië kent nog geen massatoerisme en is daarom een perfecte bestemming voor rustzoekers. Vooral als je van natuur houdt, is een vliegvakantie naar Macedonië een aanrader. Het land heeft namelijk veel ongerepte natuur dat zich kenmerkt door meren, bossen, bergen en graslanden. Daarnaast vind je er honderden grotten. Ook voor cultuurliefhebbers is Macedonië een aanrader, want je vindt hier talloze historische gebouwen, duizend kerken en diverse archeologische vindplaatsen. Op zoek naar een originele wintersportbestemming? Ga dan in de winter skiën in het zuiden van Macedonië.

Waar ligt Macedonië?

Macedonië – dat officieel de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië heet – ligt midden in de Balkan en grenst aan Albanië, Kosovo, Servië, Bulgarije en Griekenland. De hoofdstad van Macedonië is Skopje.

Vliegen naar Macedonië

Vanuit Nederland gaan rechtstreekse vluchten naar Macedonië. Je vliegt dan met Wizz Air vanaf Eindhoven naar Skopje.

Een vlucht naar Macedonië is erg voordelig, want je hebt al een retourticket voor €45*. Gebruik de handige zoekfuncties van Skyscanner voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Macedonië. Stel ook een prijsalarm in. Zo word je automatisch op de hoogte gehouden van aanbiedingen en kun je goedkoop naar Macedonië vliegen.

Last minute Macedonië

Wil je last minute reizen naar Macedonië? Even er tussenuit, de natuur in, of juist lekker rondstruinen door de gezellige straten van Skopje? Boek dan je ticket naar Macedonië met de Skyscanner app. Handig voor op je smartphone of tablet!

Hoe lang is het vliegen naar Macedonië?

De vliegtijd naar Macedonië is 2 uur en 45 minuten.

Binnenlandse vluchten

Wil je een flinke rondreis door Macedonie maken, of ga je naar Macedonië voor een bijzondere strandvakantie aan het Ohridmeer? Dan kun je ook vanaf Skopje een binnenlandse vlucht nemen naar Ohrid (St Paul the Apostle Airport).

Ook binnenlandse vluchten vergelijk en boek je gemakkelijk op Skyscanner.nl.

Vakantie naar Macedonië

Wie gaat vliegen naar Macedonië landt in de hoofdstad Skopje, een prachtige stad vol historische bezienswaardigheden. Tot de topattracties van Skopje behoren onder andere de zestiende-eeuwse St. Spas Kerk en de Stenen Brug, een Romeins aquaduct met maar liefst 55 bogen.

Rondom Skopje vind je prachtige natuur met heuvels en bergen, helderblauwe meren en veel onaangetaste flora en fauna. Voor natuurliefhebbers is het aan te raden om één of meerdere nationale parken te bezoeken, zoals het Nationale Park van Pelister, Galicica of Mavrovo.

Daarnaast heeft Macedonie talloze pittoreske stadjes. Ga bijvoorbeeld naar:

  • het mooie stadje Struga dat aan het Ohridmeer ligt;
  • het dorpje Sopsko Rudara, waar je het vulkanische rotsgesteente van Cocev Kamen kunt bewonderen.

Ook heeft Macedonië talloze oude kerken en kloosters, waaronder het veertiende-eeuwse Zrze klooster nabij Makedonski Brod en het nabij gelegen dertiende-eeuwse Treskavec klooster.

Beste reistijd

In Macedonië zijn de zomers warm en droog met zo’n 20 tot 35 graden, terwijl het er in de winter meestal koud en nat is en vaak vriest. De lente, zomer en herfst zijn dus de beste seizoenen om Macedonië te bezoeken. Tenzij je wilt skiën, dan moet je natuurlijk in de winter naar Macedonië vliegen.

Vervoer

Macedonië heeft een uitgebreid busnetwerk, maar wil je een rondreis maken en graag wat meer vrijheid hebben, dan kun je heel eenvoudig een auto huren. Daarnaast is de vier uur durende panoramische treinreis tussen Skopje en Bitola zeer aan te bevelen.

Is Macedonië veilig voor vakantie?

Check de website van Nederland Wereldwijd voor meer informatie over de veiligheid in Macedonië.

Praktische informatie

  • De valuta is de Macedonische denar. Het is gebruikelijk om in restaurants en aan taxichauffeurs 10% fooi te geven.
  • Voor een vakantie naar Macedonië heb je geen visum nodig.
  • Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Macedonië.
  • Het alarmnummer is 112.
  • Voor je reis naar Macedonië worden enkele vaccinaties aanbevolen. Kijk op de website van het LCR voor meer informatie over inentingen voor Macedonië.

Hotels

Vind hier de beste deals voor hotels in Macedonië.

Autoverhuur

Vergelijk hier de prijzen voor autoverhuur in Macedonië.

 

* gegevens correct per juni ’18

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.