Kaart

Vliegtickets Nicaragua

Nicaragua is het grootste land in Midden-Amerika en grenst aan Honduras en Costa Rica. Het land werd in het verleden geteisterd door burgeroorlogen, maar sinds de politieke situatie in Nicaragua stabiel is komen er steeds meer toeristen naar dit prachtige land. Ga je naar Nicaragua reizen, dan kun je genieten van een indrukwekkende natuur, mooie stadjes en heerlijke stranden. Maar er is meer, want tijdens je vakantie in Nicaragua kun je ook op de meest mooie plekken gaan duiken en surfen.

Vliegen naar Nicaragua

Vanuit Nederland gaan helaas geen rechtstreekse vluchten naar Nicaragua. Je hebt dus altijd een tussenstop op bijvoorbeeld Atlanta, Madrid of Panama City. Je vliegt dan met één van de volgende luchtvaartmaatschappijen:

Ticket Nicaragua

Je hebt al voor minder dan €400* een retour vlucht naar Nicaragua. Gebruik de handige zoekfuncties van Skyscanner voor het vinden van goedkope vluchten naar Nicaragua. Filter ook op snelste of goedkoopste vliegreis en stel een prijsalarm in. Zo word je automatisch op de hoogte gehouden van de beste aanbiedingen.

Last minute

Wil je nú op reis naar Nicaragua? Boek dan je last minute met de handige Skyscanner app. Hiermee kun je gemakkelijk op je smartphone of tablet goedkope vliegtickets naar Nicaragua vinden.

Hoe lang vliegen naar Nicaragua?

De vliegtijd naar Nicaragua is 13 tot 17 uur met een gunstige overstap.

Reizen Nicaragua

Dankzij het heerlijke klimaat en het prachtige vulkanische landschap is Nicaragua de perfecte bestemming voor zonliefhebbers die van een stevige dosis natuur en cultuur houden. Als je in korte tijd veel van het land wilt zien, kun je het beste een auto huren en een aantal stadjes, zoals Granada, León Vieja, Chichigalpa en Masaya, en natuurparken bezoeken.

Granada

Granada, dat vanwege de Moorse architectuur de bijnaam ‘La Gran Sultana’ draagt, mag ongetwijfeld beschouwd worden als één van de topbezienswaardigheden van Nicaragua. Het centrum van de stad barst namelijk van de oogverblindende historische gebouwen (waaronder de Catedral de Granada, het Palacio Episcopal, het Palacio Municipal en de Fortaleza San Pablo) en er zijn ook diverse interessante musea te vinden.

Natuurparken

Uiteraard moet je ook even de natuur intrekken als je op vakantie naar Nicaragua gaat. Bezoek in ieder geval het Parque Nacional Volcán Masaya nabij het kleurrijke stadje Masaya. Met een huurauto of taxi kun je heel dicht langs de vulkaankrater rijden.

Een andere leuke bezienswaardigheid is het kratermeer Laguna de Apoyo, dat prachtige vergezichten biedt en een heerlijke plek is om te zwemmen. Wil je graag het tropisch regenwoud in, dan kun je jungletochten maken naar onder meer het Indio-Maíz Biological Reserve, een beschermd natuurgebied waar de meest bijzondere flora en fauna te vinden is.

Stranden

Was je van plan om in Nicaragua ook nog op het strand te gaan liggen of te gaan snorkelen of duiken, dan zijn de twee tropische eilanden ‘Las Islas del Maíz’ (Isla Grande en Isla Pequeña, ook bekend als Corn Islands) zeer aan te bevelen. Deze eilanden bieden heerlijke zandstranden en rondom de eilanden bevindt zich een prachtige onderwaterwereld.

Lees hier meer tips voor je reis naar Nicaragua.

Luchthavens

Het belangrijkste vliegveld van Nicaragua ligt bij de hoofdstad Managua en heet officieel Aeropuerto Internacional Augusto C. Sandino. Vanuit hier kun je snel en gemakkelijk doorvliegen naar andere bestemmingen in Nicaragua, zoals:

 • Bluefields
 • Bonanza
 • Corn Islands
 • Puerto Cabezas

Ook binnenlandse vluchten in Panama vergelijk en boek je gemakkelijk met Skyscanner.nl.

Vervoer

Je kunt in Nicaragua makkelijk rondreizen met een huurauto, maar ook het openbaar vervoer is een optie. Het meest voor de hand liggend is de bus, waarbij je kunt kiezen uit luxe touringcars, regionale bussen (meestal expresbussen genoemd), de Chicken Bus (oude Amerikaanse schoolbus voor korte afstanden), de Microbus (minibusje voor regionaal vervoer) en de Shuttle Bus (minibusje voor lokaal vervoer). Daarnaast is vervoer over water ook zeer aan te bevelen, er zijn namelijk diverse veerboten en watertaxi’s die naar kustplaatsen en eilandjes in de buurt varen. Een leuke ervaring is ook om een ritje met de Mehindra te maken, een driewielertaxi die in veel steden en dorpen rondrijdt.

Beste reistijd

Eigenlijk is vrijwel elk seizoen geschikt voor een vakantie naar Nicaragua. Je kunt alleen beter de maanden juni, september en oktober mijden want dan valt er vrijwel overal in het land wat regen. De gemiddelde dagtemperatuur ligt het gehele jaar door rond de 30 graden.

Praktische informatie

 • De valuta is de Nicaraguaanse córdoba oro.
 • Soms is de fooi al meegenomen op de rekening. Is dit niet het geval, dan is het gebruikelijk om 10% fooi te geven. Ook gidsen en chauffeurs van privétaxi’s verwachten 10% fooi. Als je een deeltaxi, minibusje of bus neemt hoef je geen fooi te geven.
 • Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst.
 • In onze zomertijd is het 8 uur vroeger in Nicaragua; in onze wintertijd is het 7 uur vroeger.
 • Het alarmnummer is 118.
 • Voor je reis naar Nicaragua worden enkele vaccinaties aanbevolen. Kijk op de website van het LCR voor meer informatie over inentingen voor Nicaragua.
 • Check de website van Nederland Wereldwijd voor meer informatie over de veiligheid in Nicaragua.

Hotels Nicaragua

Vind hier de beste deals voor hotels in Nicaragua.

Autoverhuur Nicaragua

Vergelijk hier de prijzen voor autoverhuur in Nicaragua.

 

* gegevens correct per mei ’18

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.