Kaart

Vliegtickets Nicaragua

Wat te doen in Nicaragua?
Nicaragua is het grootste land in Midden-Amerika en grenst aan Honduras en Costa Rica. Het land werd in het verleden geteisterd door burgeroorlogen, maar sinds de politieke situatie in Nicaragua helemaal stabiel is komen er steeds meer toeristen naar dit prachtige land dat gekenmerkt wordt door een indrukwekkende natuur, mooie stadjes en heerlijke stranden. Al zin gekregen om vliegtickets Nicaragua te boeken? Bekijk dan direct wanneer er goedkope vluchten Nicaragua beschikbaar zijn. Vergeet daarbij niet gebruik te maken van de handige zoekfuncties van Skyscanner, want dan zie je in een handomdraai wanneer tickets Nicaragua het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

Hoe lang is het vliegen naar Nicaragua?
Met een gunstige tussenstop duurt een vlucht zo’n 17 uur.
Tijdsverschil met Nicaragua
In onze zomertijd is het 8 uur vroeger in Nicaragua, in onze wintertijd is het 7 uur vroeger

(Openbaar) Vervoer in Nicaragua
Wie geen auto gaat huren in Nicaragua kan op talloze manieren door het land reizen. Het meest voor de hand liggend is de bus, waarbij je kunt kiezen uit luxe touringcars, regionale bussen (meestal expresbussen genoemd), de Chicken Bus (oude Amerikaanse schoolbus voor korte afstanden), de Microbus (minibusje voor regionaal vervoer) en de Shuttle Bus (minibusje voor lokaal vervoer). Daarnaast is vervoer over water ook zeer aan te bevelen, er zijn diverse veerboten en watertaxi’s die naar kustplaatsen en eilandjes in de buurt varen. Een leuke ervaring is ook om een ritje met de Mehindra te maken, een driewielertaxi die in veel steden en dorpen rondrijdt.

Als je vanaf Augusto C. Sandino International Airport, zoals het vliegveld van Managua officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Managua wil reizen dan kun je het beste een transfer via je hotel regelen of een taxi nemen want het openbaar vervoer op de luchthaven is vrij beperkt. Wil je meteen doorreizen en niet overnachten in Managua dan kun je op het vliegveld wel een shuttlebus nemen naar onder meer Granada nemen.

Heb je een visum nodig voor Nicaragua?
Reizigers die gaan vliegen naar Nicaragua hebben geen visum nodig. Wel dient je paspoort bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Beste reistijd
Eigenlijk is vrijwel elk seizoen geschikt voor een vakantie naar Nicaragua, je zou alleen de maanden juni, september en oktober beter kunnen vermijden want dan valt er vrijwel overal in het land de wat meer regen. De gemiddelde dagtemperatuur ligt het gehele jaar door rond de 30 C.

Openingstijden
Winkels: meestal dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00. De meeste markten zijn dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00.
Restaurants en cafés: doorgaans geopend van 8:00 of 13:00 tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.
Banken: meestal open maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 16:30 of 17:00.

Fooi geven in Nicaragua
In Nicaragua is het gebruikelijk om gidsen, chauffeurs van privétaxi’s en in restaurants ca. 10% fooi te geven. Als je een deeltaxi, minibusje of bus neemt hoef je geen fooi te geven.

Informatie en noodnummers
Algemene alarmnummers: 118 (politie), 128 (ambulance), 115/911 (brandweer)
Nederlands consulaat: Hotel Ritzo – Fontana, Del Club Terraza, 1/2 Cuadra al Norte, Managua. Tel.: + 506 2296-1490.

Bezienswaardigheden Nicaragua
Dankzij het heerlijke klimaat en het prachtige vulkanische landschap is Nicaragua de perfecte bestemming voor zonliefhebbers die van een stevige dosis natuur en cultuur houden. Als je in korte tijd veel van het land wilt zien kun je het beste een auto huren in Nicaragua en een aantal stadjes, zoals Granada, León Vieja, Chichigalpa en Masaya, en natuurparken bezoeken. Granada, dat vanwege de Moorse architectuur de bijnaam ‘La Gran Sultana’ draagt, mag ongetwijfeld beschouwd worden als een van de topbezienswaardigheden van Nicaragua, want het centrum van de stad barst van de oogverblindende historische gebouwen (waaronder de  Catedral de Granada, het Palacio Episcopal, het Palacio Municipal en de Fortaleza San Pablo) en er zijn ook diverse interessante musea te vinden.
Uiteraard moet je ook even de natuur intrekken als je op vakantie naar Nicaragua gaat. Bezoek in ieder geval het Parque Nacional Volcán Masaya nabij het kleurrijke stadje Masaya, want als je een huurauto hebt kun je heel dicht langs de vulkaankrater rijden. Een andere leuke bezienswaardigheid is het kratermeer Laguna de Apoyo, dat prachtige vergezichten biedt en een heerlijke plek is om te zwemmen. Wil je graag het tropisch regenwoud in, dan kun je jungletochten maken naar onder meer het Indio-Maíz Biological Reserve, een beschermd natuurgebied in het Amazone regenwoud waar de meest bijzondere flora en fauna te vinden is.
Was je van plan om in Nicaragua ook nog op het strand te gaan liggen of te gaan snorkelen of duiken, dan zijn de twee tropische eilanden ‘Las Islas del Maíz’ (Corn Islands) zeer aan te bevelen, want deze hebben heerlijke zandstranden en rondom de eilanden bevindt zich een prachtige onderwaterwereld.

Meer tips voor Nicaragua en omgeving
Nicaragua: de 8 beste dingen te zien en te doen

Hotels Nicaragua
Vergelijk nu meteen hotels in Nicaragua

Auto huren in Nicaragua
Vergelijk hier autoverhuur Nicaragua

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.