Kaart

Vliegtickets Nepal - Skyscanner

Nepal behoort tot de meest indrukwekkende vakantiebestemmingen van Azië, niet in de laatste plaats vanwege het adembenemende Himalayagebergte en de Mount Everest. Boek vliegtickets Nepal en bezoek de prachtige Kathmanduvalei, maak een trektocht door de Annapurna en bekijk wilde dieren van dichtbij in het Chitwan National Park.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen bij de Ambassade van Nepal in Amsterdam. Bij vertrek uit Nepal dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

Het beste seizoen om Nepal te bezoeken is de herfst (tussen september en november), wanneer het er droog is en niet te warm of te koud. Twee belangrijke festivals, te weten Dasain en Tihaar, vallen ook in deze periode.

Vervoer

Bussen vormen het belangrijkste middel van transport in Nepal, en hiermee kunt u vrijwel naar elke bestemming reizen. Voor lange afstanden kunt u ook een binnenlandse vlucht boeken. Zelf een auto huren is niet mogelijk in Nepal, wel kunt u busjes met chauffeur huren of gewoon een taxi nemen.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend zondag tot en met vrijdag van 9:00 tot 20:00

Cafés en restaurants: kleine eetgelegenheden zijn vaak de hele dag open. De wat duurdere restaurants zijn geopend van 12:00 tot 14:00 en van 19:30 tot 23:30.

Banken: geopend zondag tot en met donderdag van ca. 10:00 tot 16:00 en vrijdag van ca. 10:00 tot 12:30.

Fooien

In Nepal is het gebruikelijk om fooien te geven; in restaurants geeft u 5-10% fooi en in hotels ca. 10%. Indien u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden. Bij trektochten is het gebruikelijk om dagelijks ca. $10 fooi te geven aan de gidsleiding.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 100 (politie), 101 (brandweer), 102 (ambulance).

Nederlands consulaat: Bakhundol Height, Lalitpur, Patan, Kathmandu. Tel.: (+977) 1 5523444.

Bezienswaardigheden

Nepal is vooral geliefd bij wandelaars, bergbeklimmers en sportieve vakantiegangers, die naar het land komen om een trektocht van één of enkele weken te maken. De populairste trektochten lopen door de regio Annapurna, waar zich veel traditionele dorpjes bevinden die alleen te voet te bereiken zijn. Voor trekking in de Annapurna kunt u het beste eerst naar de stad Pokhara

reizen, omdat hier veel trektochten starten en eindigen. Indien u de Mount Everest wilt beklimmen dient u een binnenlandse vlucht te nemen naar de regio Khumbu, vervolgens kunt u vanaf Namache Bazaar naar het Everest basecamp lopen. Als u tijdens uw vakantie in Nepal ook wat steden wilt bezoeken is de Kathmandu vallei een echte aanrader, want hier bevinden zich de steden Kathmandu, Patan en Bhaktapur. Elke stad heeft een prachtige historische binnenstad vol oude tempels en levendige markten, en daarnaast kunt u er heerlijk eten en goedkoop slapen in backpacker hostels. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.