Kaart

Virgin America

Virgin America is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de stad Burlingame, in de San Francisco Bay Area in de staat Californië. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 2004 door het Britse Virgin Group en vliegt naar ruim 24 bestemmingen in de Verenigde Staten en Mexico. Virgin America gebruikt San Francisco International Airport en Los Angeles International Airport als belangrijkste thuisbases en is sinds 2016 onderdeel van de Alaska Air Group, waartoe ook de luchtvaartmaatschappijen Horizon Air en Alaska Airlines behoren. Virgin America staat administratief gezien los van andere luchtvaartmaatschappijen die de merknaam Virgin dragen, zoals Virgin Atlantic en Virgin Australia. Het Amerikaanse Virgin America is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer Singapore Airlines, China Airlines en Hawaiian Airlines.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Virgin America

Inchecken Virgin America

Bij Virgin America kun je zowel online, via je mobiele telefoon als op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken werkt het snelst en kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven en geef je je eventuele ruimbagage uiterlijk 45 minuten voor vertrek af bij een bagage afgiftepunt van Virgin America. Op de luchthaven inchecken kan uiteraard ook, dit kan tot uiterlijk 45 minuten voor vertrek van je vliegtuig bij een incheckbalie of self service kiosk van Virgin America. Echter, Virgin America adviseert om altijd minimaal 90 minuten (binnenlandse vluchten) of 2 uur (internationale vluchten) voor vertrek op het vliegveld te zijn, omdat de douane- en veiligheidscontroles soms veel tijd kosten. De gate opent bij Virgin America altijd 30 tot 45 minuten voor vertrek en sluit 15 minuten voor vertrek, kom je te laat dan loop je het risico dat je niet meer mag instappen en dat je vliegticket komt te vervallen.

Bagage Virgin America

Als je gaat vliegen met Virgin America mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat een maximale omtrek (l + b + h) heeft van 129,5 cm (inclusief handgrepen, zijvakken en wielen), maximaal 14 kilo weegt en in het bagagevak of onder de stoel past. Daarnaast mag je 1 persoonlijk item bij je hebben, zoals een handtasje, aktetas, camera of laptoptas. Voor het inchecken van ruimbagage dient altijd betaald te worden, tenzij je een volledig restitueerbaar Main Cabin ticket hebt gekocht, een First Class ticket hebt of een Main Cabin Select Guest bent, dan is het inchecken van je eerste stuk of eerste twee stuks (First Class) ruimbagage gratis. In alle andere gevallen mag je maximaal 10 stuks bagage inchecken tegen betaling van US$25 per bagagestuk van maximaal 22 kilo. Voor bijzondere bagage (bijvoorbeeld sportuitrusting), overbagage of te grote/zware bagage dient altijd bijbetaald te worden. Raadpleeg de website van Virgin America als je meer te weten wilt komen over bagagelimieten, overbagagetarieven en tarieven voor bijzondere bagage.

Stoelen reserveren Virgin America

Reizigers die met Virgin America vliegen kunnen gratis standaard stoelen reserveren tijdens het boeken van hun vliegticket. Voor het reserveren van voorkeursstoelen (stoelen in de premium cabin of stoelen met meer beenruimte) dient altijd extra betaald te worden, de kosten zijn afhankelijk van de duur van de vlucht en variëren van US$10 tot US$40 per enkele reis. De hoeveelheid beenruimte bedraagt in de Main Cabin ca. 81 cm, in de Main Cabin Select 94 cm tot 96,5 cm en in de First Class 139,7 cm.

Boekingskosten Virgin America

Virgin America brengt geen boekingskosten in rekening als je online je vliegticket boekt. Wel worden er voor bepaalde optionele services worden kosten in rekening gebracht, zoals het inchecken van (extra) ruimbagage en het reserveren van een voorkeursstoel. De kosten voor het annuleren of wijzigen van een vliegticket (indien mogelijk) zijn bij Virgin America afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt en liggen meestal tussen de US$100 en US$150.

Service aan boord

Op alle vluchten van Virgin America dienen reizigers met een Main Cabin ticket voor hun drankjes, hapjes en maaltijden te betalen, alleen als je in de Main Cabin Select of First Class reist is dit gratis. Op veel vluchten van Virgin America wordt inflight entertainment aangeboden welke kosteloos tot je beschikking staat via een persoonlijk televisiescherm in de stoel voor je. Daarnaast kun je op veel vluchten gratis chatten met het thuisfront via de app van Virgin America en tegen betaling gebruik maken van wifi. In elke stoelzak aan boord van Virgin America vind je een magazine vol handige reistips, en een catalogus vol belastingvrije artikelen die aan boord te koop zijn tijdens internationale vluchten.

Punctualiteit Virgin America

De punctualiteit van Virgin America is goed te noemen. In 2015 bedroeg het punctualiteitspercentage van de luchtvaartmaatschappij volgens het statistisch bureau OAG gemiddeld zo’n 81,58 %.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.