Kaart

Amsterdam - Funchal

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Madeira

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 108

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

4

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2787 kilometer

4u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Madeira

1 luchthaven

Bent u van plan om op vakantie naar Madeira te gaan? Lees dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Madeira kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Madeira naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere reisinformatie die nuttig is om te weten als u goedkope vliegtickets naar Madeira gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u van Amsterdam naar het prachtige Portugese eiland Madeira gaat vliegen kunt u kiezen uit diverse luchtvaartmaatschappijen. Geeft u de voorkeur aan een rechtstreekse vlucht, dan kunt u vliegen met Transavia en TUI Airlines, die beiden dagelijks van Amsterdam naar Madeira vliegen. Daarnaast zijn er talloze luchtvaartmaatschappijen die via een indirecte route van Amsterdam naar Madeira vliegen, waaronder TAP Portugal, Swiss Airlines, British Airways en Lufthansa.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben geen visum nodig om Madeira te bezoeken, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Madeira gaat vliegen wordt u geadviseerd om minimaal 2 uur voor het geplande vertrek van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles, met name tijdens het hoogseizoen. Na aankomst op Madeira Airport (voorheen Santa Catarina Airport geheten en soms ook wel Funchal Airport genoemd) dient u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de taxistandplaats, (shuttle)bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Madeira is het 1 uur vroeger dan in Nederland, u hoeft dus niet bang te zijn voor een jetlag als u van Amsterdam naar Madeira gaat vliegen. Directe vluchten van Amsterdam naar Madeira duren ruim 4 uur, indirecte vluchten kunnen wel 6 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op Madeira Airport kunt u het beste de bus nemen naar het centrum van de stad. U kunt daarbij kiezen uit de Aerobus, een shuttlebus die vanaf het vliegveld rechtstreeks naar Funchal rijdt, en de iets goedkopere SAM lijnbus, die via de buitenwijken naar Funchal rijdt. Uiteraard kunt u ook met een taxi naar uw hotel in Madeira gaan, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

 

Praktische informatie

Madeira heeft een heerlijk Mediterraan klimaat met warme droge zomers (gemiddelde dagtemperatuur 26 C) en milde winters, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur nog steeds zo’n 20 C bedraagt. Het prijsniveau van Madeira ligt iets lager dan dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.