Kaart

Vliegtickets Panama - Skyscanner

Panama is een tropische vakantiebestemming in Midden-Amerika en geniet vooral bekendheid vanwege het Panamakanaal, dat de Atlantische Oceaan en Grote Oceaan met elkaar verbindt. Naast de moderne stad Panama City kent het land prachtige natuurgebieden die een bezoekje meer dan waard zijn. Boek daarom snel vliegtickets Panama, en laat u verbazen door alles wat dit bijzondere Midden-Amerikaanse land te bieden heeft.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort mag u maximaal 3 maanden in Panama verblijven zonder visum. Daarnaast dient uw paspoort bij aankomst in Panama nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

Panama heeft een tropisch klimaat, het is er daarom elke dag gemiddeld 30 C. Het regenseizoen loopt van april tot december, wat betekent dat u Panama het beste tussen januari en maart kunt bezoeken.

Vervoer

In Panama rijden overal bussen die u goedkoop naar uw bestemming brengen. Indien u in een korte tijd veel wilt zien kunt u echter beter een taxi nemen of auto huren, want met name bij lange afstanden duren busreizen soms erg lang.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 8:00 of 9:00 tot 17:00 of 18:00. Grote winkelcentra en supermarkten in steden zijn vaak langer open en sommige winkels zijn ook op zondag open tot 14:00.

Restaurants en cafés: open van ca. 7:00 of 13:00 tot ca. 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:00

Fooien

In Panama is het gebruikelijk om in restaurants 10% fooi te geven, en ook kruiers en liftjongens in luxe hotels verwachten wat kleingeld voor hun diensten. Indien u een taxi neemt kunt u het totaalbedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 104. (politie), 103. (brandweer), 911. (ambulance), toeristenpolitie (511 9260.)

Nederlandse ambassade: P.H. Oceanía Business Plaza, Torre 1000, Piso 23, local 23-A, Calle Hanono Missrie, Punta Pacifica. Panama City. Tel.: +507 2806650.

Bezienswaardigheden

Na aankomst in Panama kunt u het beste beginnen in Panama City, de moderne bruisende hoofdstad van het land. Hier vindt u naast imposante wolkenkrabbers in het zakendistrict Punta Paitilla ook prachtige koloniale huizen in de wijk Casco Viego, waar behalve de adembenemende kathedraal Iglesia de San José ook allerlei gezellige cafés, restaurants en winkeltjes te vinden zijn. Dé topattractie van Panama is natuurlijk het Panamakanaal, een zeer breed kanaal met een lengte van ca. 80 kilometer waar dagelijks enorme oceaanstomers en cruiseschepen doorheen varen. De mooiste plek om het Panamakanaal te bewonderen is bij de sluizen van Miraflores. Indien u ook nog wat natuur en cultuur wilt proeven kunt u het beste een excursie naar de goed geconserveerde San Blas eilanden maken, naar het Parque Nacional Darien of het Parque Nacional Portobelo gaan of het beruchte Fort San Lorenzo bezoeken.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.