Kaart

Vliegtickets Slovenië - Skyscanner

Bent u op zoek naar een uniek vakantieland? Kies dan voor vliegtickets Slovenië, want dit land, dat vroeger deel uitmaakte van Joegoslavië, wordt nog niet overstelpt door toeristen. Slenter over het Presernov Plein in de hoofdstad Ljubliana, maak een angstaanjagende wandeling door de Tolmin Kloof of breng een bezoek aan de imposante Lippizaner hofstoeterij, en maak van Slovenië een vakantieland waar u elke zomer weer naar terugverlangt!

Visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Slovenië te bezoeken.

Seizoen

In Slovenië is het in de zomer warm en in de winter koud, terwijl de lente en herfst heerlijk mild zijn. Als u van plan bent om een rondreis te gaan maken dan kunt u Slovenië het beste tussen april en oktober bezoeken.

Vervoer

Slovenië heeft een uitgebreid trein- en busnetwerk, maar als u niet afhankelijk wilt zijn van vaste vertrektijden kunt u het beste een auto huren.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 20:00. Kleinere winkels zijn tussen de middag vaak even gesloten. In grote steden en toeristische gebieden zijn sommige winkels ook op zondag open.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:00 en van 15:00 tot 18:00 en zaterdag van 9:00 tot 12:00

Fooien

In Slovenië is het niet gebruikelijk om fooien te geven. Echter, als de service goed was kunt u als u in een restaurant heeft gegeten of een taxi heeft genomen het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 113. (politie), 112. (ambulance), 112. (brandweer)

Nederlandse ambassade: Palaca Kapitelj, Poljanski Nasip 6, 1000 Ljubljana. Tel.: +386 1 420 1460.

Bezienswaardigheden

Vooral als u van natuur en cultuur houdt komt u in Sloveniê uitgebreid aan uw trekken, want in dit voormalige Joegoslavische land treft u talloze watervallen, rotskloven, grotten, kastelen, burchten en nog veel meer. Tot de topbezienswaardigheden van Slovenië horen in ieder geval de Vintgar Kloof, waar zich ook de Sum Waterval bevindt, de kerk in het meer van Bled dat per roeiboot te bezoeken is, de Predjama Burcht en de grotten van Krizna en Postojna. Uiteraard is het ook aan te bevelen om de hoofdstad Ljubljana te bezoeken, want behalve veel prachtige historische gebouwen in het oude centrum en rondom het Presernov Plein bewonderen kunt u hier ook heerlijk uitgaan en uitgebreid winkelen. Indien u van paarden houdt mag u bovendien de hofstoeterij in Lipica zeker niet overslaan, want hier kunt u meer dan 400 Lippizaner paarden bewonderen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.