Kaart

Vliegtickets Vilnius

Op zoek naar een bijzondere stedentrip of ongewone vakantiebestemming? Boek dan vliegtickets Vilnius, want deze Baltische stad barst van de bezienswaardigheden en wordt daarom ook vaak het “Rome van het Noorden” genoemd.

Visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Vilnius te bezoeken.

Seizoen

De beste periode om Vilnius te bezoeken is tussen april en september, want dan valt de minste neerslag en zijn de temperaturen het aangenaamst. De gemiddelde zomertemperatuur in Vilnius is 21C.

Vervoer

Vilnius heeft een uitgebreid en modern openbaar vervoernetwerk, waarbij u gebruik kunt maken van bussen, trolleybussen en treinen. Als u de omgeving rondom Vilnius wilt gaan ontdekken kunt u ook prima een auto huren. Vanuit Vilnius kunt u bovendien de trein richting Warschau en Helsinki nemen.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 19:00.

Restaurants en cafés: geopend van 7:00 of 8:00 tot 21:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 16:00

Fooien

In Vilnius brengen restaurants vaak standaard 7% service in rekening, u hoeft in dat geval dus geen aparte fooi meer te geven. In taxi’s kunt u het bedrag naar boven afronden..

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: T. Kosciuskos g. 36, 01100 Vilnius. Tel.: (+370)52104620.

Bezienswaardigheden

Vilnius wordt vaak het “Rome van het Noorden” genoemd, en dat is niet geheel onterecht. In deze Baltische stad, die tevens de hoofdstad van Litouwen is, staan namelijk veel gebouwen in Barokstijl, en de historische binnenstad Senamiestis, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is bezaaid met kleine, nauwe straatjes, waardoor u bijna het gevoel krijgt in Zuid-Europa te zijn. Tot de topbezienswaardigheden van Vilnius behoren onder andere het Katedros Aikste (Kathedraalplein), waar u de indrukwekkende Stanislova Bazilika en de klokkentoren Belfry kunt bewonderen. Vanaf het plein kunt u naar de heuvel Gediminas wandelen, waar zich een toren bevindt die prachtig uitzicht biedt op de oude binnenstad. Andere interessante bezienswaardigheden in Vilnius zijn het Artillerie Bastion, de bloedmooie Gotische St. Anne kerk en het KGB-museum. In het autoluwe centrum van Vilnius zijn talloze restaurantjes, cafeetjes en terrasjes te vinden waar u uw voeten rust kunt gunnen of lokale specialiteiten kunt proeven. Voor het uitgaansleven dient u naar Gedimino Prospektas te gaan, een grote boulevard waar behalve nachtclubs en discotheken ook theaters, warenhuizen en banken te vinden zijn.

Goedkoopste vluchten naar Vilnius van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.