Kaart

airBaltic

airBaltic, officieel AS Air Baltic Corporation geheten, is een prijsvechter uit Letland. Het is de nationale en tevens grootste maatschappij van het land, en heeft als thuisbasis Riga International Airport. Daarnaast heeft airBaltic belangrijke hubs op Tallinn Airport en Vilnius Airport. De Letse budgetmaatschappij werd opgericht in 1995 en vliegt tegenwoordig naar ruim 68 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Azië. airBaltic is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer KLM, Brussels Airlines, Air France en British Airways.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met airBaltic

Inchecken airBaltic

Bij airBaltic kun je op vier verschillende manieren inchecken: online, via je smartphone, bij een incheckbalie of bij een via self service kiosk (alleen op de vliegvelden van Riga, Kopenhagen en Stockholm Arlanda) van airBaltic op de luchthaven. Online of via je mobiele telefoon inchecken kan vanaf 5 dagen (118 uur) tot 30 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig, op de luchthaven inchecken kan vanaf 150 minuten tot 30 minuten voor vertrek. Als je online of via je mobiele telefoon incheckt dien je je instapkaart uit te printen of te downloaden op je smartphone. Heb je bagage bij je, dan kun je die afgeven bij een bagage afgiftepunt van airBaltic op de luchthaven. Als je alleen handbagage bij je hebt kun je na aankomst op het vliegveld meteen door de douane en veiligheidscontrole lopen. airBaltic adviseert altijd om ruim op tijd op de luchthaven te zijn, want de gate sluit standaard 30 minuten voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig.

Bagage airBaltic

Passagiers met een Basic of Premium ticket mogen bij airBaltic één stuk handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 55 x 40 x 20 cm (inclusief handgrepen, zijvakken en wielen). Naast deze handbagage mag je enkele persoonlijke artikelen mee aan boord nemen die niet groter zijn dan 30 x 40 x 10 cm, zoals bijvoorbeeld een kleine laptoptas, handtasje of camera. Het totale gewicht van de handbagage mag bij passagiers met een Basic of Premium ticket niet meer zijn dan 8 kilo. Reizigers met een Business ticket of PINS VIP lidmaatschapskaart mogen 2 stuks handbagage meenemen met maximale afmetingen van 55 x 40 x 20 cm (inclusief handgrepen, zijvakken en wielen) elk. Naast deze handbagage mogen zij enkele persoonlijke artikelen mee aan boord nemen die niet groter zijn dan 30 x 40 x 10 cm, zoals bijvoorbeeld een kleine laptoptas, handtasje of camera. Of je voor het inchecken van ruimbagage dient te betalen hangt af van je ticket. Heb je een ticket in het Basic tarief gekocht, dan dien je voor het inchecken van ruimbagage altijd te betalen, de tarieven starten bij €19,99 per stuk ruimbagage. Heb je een Premium ticket gekocht, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo gratis inchecken. Voor houders met een Business ticket geldt dat zij 2 stuks ruimbagage van maximaal 20 kilo elk gratis mogen inchecken. In alle gevallen geldt dat elk stuk ruimbagage niet groter mag zijn dan 100 x 50 x 80 cm. Voor houders van een PINS kaart gelden ruimere bagagevrijstellingen. Meer informatie over bagagevrijstellingen bij airBaltic is te vinden op hun website. Als je precies wilt weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken dan raadt airBaltic aan de klantenservice te bellen.

Stoelen reserveren airBaltic

Als je online incheckt wordt er automatisch gratis een stoel aan je toegewezen. Geef je de voorkeur aan een specifieke stoel, dan kun je daar tijdens het reserveren of inchecken tot uiterlijk 1 uur voor vertrek van je vliegtuig extra voor betalen. De tarieven voor stoelreserveringen starten bij €1,99 per enkele reis. Voorkeursstoelen (stoel met meer beenruimte, stoel vooraan in het vliegtuig) zijn duurder dan standaard stoelen. Reizigers in de Business Class kunnen gratis een stoel kiezen.

Boekingskosten airBaltic

airBaltic brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor optionele services te betalen, zoals een stoelreservering of het inchecken van ruimbagage.

Service aan boord

Reizigers in de Business Class krijgen bij airBaltic gratis drankjes en een maaltijd aangeboden. Als je echter in de Economy Class vliegt dient voor alle drankjes en versnaperingen aan boord betaald te worden. In de stoelzak voor je bevindt zich de menukaart, waarin een uitgebreide selectie aan snoep, koek, snacks, sandwiches, tussendoortjes en lichte maaltijden staat. Daarnaast kun je bij airBaltic kiezen uit diverse warme, koude en alcoholische dranken. Bovendien biedt airBaltic op internationale vluchten een groot assortiment aan belastingvrije- en cadeauartikelen aan, zoals cosmetica en parfums. Het complete aanbod is te vinden in het aan boord aanwezige magazine. Je kunt aan boord contant betalen, maar je kunt ook met een creditcard afrekenen. Aan boord van airBaltic vluchten wordt geen entertainment zoals films en muziek aangeboden. Wel kun je het boordmagazine lezen, dat zich in de stoelzak voor je bevindt.

Punctualiteit airBaltic

De punctualiteit van airBaltic is zeer goed. Tussen april 2016 en maart 2017 bedroeg het punctualiteitspercentage van airBaltic volgens statistisch bureau OAG ca. 90,5%.

airBaltic

5,0/5
Gebaseerd op 4878 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.